Batoane cu marţipan Comunitare
  • admin
  • 0 comentarii
  • 49 Vizualizări

Batoane cu marţipan

Ingrediente:
– blat:170g făină, praf de copt, 5,2 linguri unt, 100g zahăr, 1 gălbenuş, 1 lingură lapte.
– umplutură: 250g caise din compot, 130g migdale decojite, 150g zahăr, sare, 1 ou şi albuşul de la blat, esenţă de migdale.
– glazură: 50g zahăr pudră, 150g ciocolată amară, 150g unt, vanilie, o lingură apă fierbinte.
Mod de preparare:
Spumaţi untul, adăugaţi zahărul, gălbenuşul, făina cu praful de copt. Presaţi aluatul în tava 21x21cm. Introduceţi tava în cuptorul preîncălzit pentru 12-15 minute. Migdalele si zahărul le faceti pudră, adăugaţi sarea, zahărul, oul şi albuşul, vanilia, esenţa de migdale. Pasaţi caisele şi întindeţi piureul obţinut peste blat, în strat subţire, lăsând 1 cm margine. Împărţiţi şi crema de migdale peste caise. Coaceţi 25 de minute. Răciţi apoi complet. Puneţi glazura peste crema de migdale în strat subţire. Desprindeţi cu cuţitul de pe tavă şi dupa 1-2 ore de racire, tăiaţi în bucăţi.

Distribuie:

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Recomandari


Citeste Zi de Zi Online


 

 

 




 

 

 

Print


 

Transilvania Business

ARHIVE