Atenţie, benzinari, şi mămăliga explodează! Editorial
  • admin
  • 0 comentarii
  • 55 Vizualizări

Atenţie, benzinari, şi mămăliga explodează!

alex_poza_noua_36c6a8.jpgNici nu s-a evaporat bine şampania din paharele de Revelion, că pentru români au şi început problemele. Recenta scumpire a preţului carburanţilor, care se apropie vertiginos de 6 lei/litru a provocat valuri de nemulţumiri, în contextul în care în 2010 preţul benzinei s-a scumpit cu aproape 30%. Sigur, explicaţii şi argumente de ordin economic sunt, ca întotdeauna. A crescut acciza la benzină şi motorină, a crescut şi procentul de biocombustibil din compoziţia combustibilului, deci scumpirea e justificată, spun specialiştii.
Nu mai e un secret faptul că raportat la salariul minim, românii cumpără cea mai scumpă benzină din Europa. În contextul în care ţara noastră dispune de bogate resurse de ţiţei. Alte state europene n-au deloc zăcăminte, dar cetăţenii de acolo cumpără combustibil mai ieftin decât la noi. De ce acest decalaj… ca să nu zic jaf?
Statul a pierdut controlul asupra companiei Petrom, controlată de austriecii de la OMV, care ne storc, aidoma unor vampiri, atât de resurse pe care le exportă, cât şi de bani, obţinând profituri uriaşe cu efort, îmi permit să spun minim.
Atenţie, însă, benzinari! Or fi românii mai moi, dar şi mămăliga explodează! Începute răzleţ, în diverse oraşe, printre care şi Târgu-Mureş, protestele clienţilor tind să devină tot mai organizate. Mâine, taximetriştii vor boicota benzinăriile din ţară, iar în perioada 17 – 19 ianuarie şoferii sunt îndemnaţi să facă „grevă”. Adică să nu cumpere combustibil. E un început timid, dar e bine şi aşa. Să uităm de existenţa proverbului „capul plecat nici sabia nu-l taie” şi să luăm atitudine!

Distribuie:

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Recomandari


Citeste Zi de Zi Online


 

 

 




 

 

 

Print


 

Transilvania Business

ARHIVE