Friptură de porc cu măr şi stafide Comunitare
  • admin
  • 0 comentarii
  • 53 Vizualizări

Friptură de porc cu măr şi stafide

Ingrediente:
400 grame de carne porc, cimbru şi rozmarin proaspăt, 2 căţei de usturoi, câteva stafide, un măr, 3 linguri ulei de măsline, sare, piper, boia, 3-4 linguri de apă, o jumătate de ceşcuţă de vin alb. Pentru garnitură (salată de pătrunjel): o legătură de pătrunjel, un ardei gras, o roşie, zeamă de lămâie.
Mod de preparare:
Carnea de porc se sărează, se piperează, se dă cu boia, se aşează într-o tavă şi se lasă la o parte. Într-un mojar se pun frunzele de rozmarin şi cimbru, usturoiul, un praf de sare şi puţin piper, apoi se pisează ingredientele. Se adaugă uleiul de măsline şi se continuă operaţiunea de pisare. Cu amestecul obţinut se unge carnea de porc pe ambele părţi, iar deasupra se presară stafidele. Se curăţă mărul de coajă şi se taie cuburi mici, care se pun apoi printre bucăţile de carne. Se adaugă cele 3-4 linguri de apă, apoi se dă friptura la cuptor, timp de 30-40 de minute, până când se frăgezeşte. Spre final se toarnă vinul alb. Până când se prepară, friptura trebuie verificată din când în când, să nu scadă sosul. Carnea trebuie stropită cu sosul obţinut, pentru a nu se usca.
Pentru garnitură, se toacă pătrunjelul şi ardeiul gras (dar nu prea mărunt), se taie roşiile cuburi, apoi toate ingredientele se amestecă, iar peste ele se toarnă zeamă de lămâie, după gust.

Distribuie:

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Recomandari


Citeste Zi de Zi Online


 

 

 




 

 

 

Print


 

Transilvania Business

ARHIVE