Facem economie la tărâţe, dar ne ieftinim la mălai Editorial
  • admin
  • 0 comentarii
  • 108 Vizualizări

Facem economie la tărâţe, dar ne ieftinim la mălai

alex_poza_noua_4a6441.jpgDin ciclul „ce mai pregăteşte Guvernul omului simplu” mai avem azi un episod. În curând, în Monitorul Oficial al României vor apărea normele metodologice care reglementează acordarea ajutoarelor sociale. O prevedere interesantă spune că în cazul în care deţii combină muzicală, cameră de filmat, tablouri şi alte obiecte de artă sau laptop, îţi poţi lua adio de la bănuţi. Ba mai mult, beneficiarii de ajutor social care vor fi prinşi că au în proprietate o haină de blană, nu vor mai primi niciun fel de ajutor.
Nu suntem singuri la trăznăi, dovadă fiind câteva ghiduşii găsite pe Google. În SUA, de exemplu, e interzis ca într-o casă să locuiască împreună mai mult de şase fete necăsătorite sau e ilegal să deţii arme spaţiale. În Franţa e ilegal să săruţi o persoană în metrou sau să îţi botezi porcul Napolean, în timp ce în Israel e interzis să-ţi scarpini nasul sâmbăta sau să aduci urşi pe plajă.
Dacă legea s-ar aplica la sânge, probabil că n-ar mai beneficia aproape nimeni de ajutor social. Oricât de sărac ai fi, tot ai prin casă un tablou sau o haină care să te taie de pe listă. România trece printr-o criză profundă, iar banii din buget trebuie chibzuiţi cât mai bine, motiv pentru care am rămas uimit citind într-una din zilele trecute că Executivul vrea să angajeze un taraf de lăutari care să cânte la nu ştiu ce expoziţie organizată la Berlin în această lună, eveniment pentru care a fost alocată suma de 170.000 de euro. Nu cumva guvernanţii exagerează şi fac economie la tărâţe şi se ieftinesc la mălai?

Distribuie:

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Recomandari


Citeste Zi de Zi Online


 

 

 




 

 

 

Print


 

Transilvania Business

ARHIVE