Psihologia artei actorului în workshop cu Rudy Moca Cultură
  • admin
  • 0 comentarii
  • 176 Vizualizări

Psihologia artei actorului în workshop cu Rudy Moca

5_2_08.jpg
Cel mai nou eveniment marca ArtScena este workshopul intitulat Psihologia artei actorului, găzduit de Teatrul Scena din Târgu-Mureş. Moderatorul workshopului este actorul Rudy Moca cel care se adresează tinerilor studenţi care se pregătesc de meseria de actor. Primul pas a fost făcut joi, 13 ianuarie, şi va continua săptămânal, în zilele de marţi şi joi între orele 15 şi 17. Acest proiect vine în ajutorul tuturor actorilor, indiferent dacă este vorba de studenţi, anul I, an terminal sau masteranzi, la actorie, care pune un mare accent pe profilul psihologic al oricărui personaj, pe care ei ar trebui să-l joace atunci când sunt pe scenă. “Acest workshop nu se substituie nici unei catedre din cadrul Universităţii de Teatru, nici măcar catedrei de arta actorului, unde ei învaţă aşa ceva. Este vorba de o împletire extrem de benefică între psihologia comportamentală şi arta actorului. Este o chestiune extreme de interesantă, care îmbină profilul psihologic al unui personaj, cu arta interpretativă a actorului, ceea e nu se face la nici o Academie de teatru, care nu pune accent pe partea teoretică, ci mai ales pe partea practică, atunci când actorul este obligat să întrevadă psihologia actorului în contextul scenic dat, timp, spaţiu şi loc, cu celelalte personaje, îmbinând cu creativitate arta actorului. Este un lucru absolut nou, care îl îmbogâţeşte pe actor, la partea practică, creativă”, a declarat Rudy Moca, moderatorul worshopului “Psihologia artei actorului”.

Diplome la finalul cursurilor

Workshopul se va întinde pe durata a trei luni, respectiv ianuarie, februarie şi martie. Când proiectul îşi va atinge ţelurile finale, participanţiilor le va fi înmânată o diplomă de absolvire, aspect care vine să întregească momentul aniversar din primăvara acestui an, când Teatrul Scena îşi va sărbători cei zece ani de existenţă.
“Acest workshop intră în componenţa aniversării celor zece ani de Teatru Scena. Acest teatru vine cu foarte multe noutăţi, şi una din acestea este şi acest workshop”, a precizat Moca.

Distribuie:

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Recomandari


Citeste Zi de Zi Online


 

 

 




 

 

 

Print


 

Transilvania Business

ARHIVE