Reprezentanţii Primăriei, “urecheaţi” de Borbely Laszlo Politic
  • admin
  • 0 comentarii
  • 80 Vizualizări

Reprezentanţii Primăriei, “urecheaţi” de Borbely Laszlo

2-1_29.jpg
Ministrul Mediului şi Pădurilor, Borbely Laszlo, s-a întâlnit vineri cu reprezentanţii Primăriei şi ai Consiliului Local Târgu-Mureş dar şi cu mai mulţi ecologişti pentru a discuta despre tăierea arborilor de pe strada Ştefan cel Mare.

Garda de Mediu, pusă la colţ

Deşi ministrul a insistat că tăierile au fost ilegale, reprezentanţii Primăriei au catalogat situaţia ca fiind una de urgenţă. Cei prezenţi au încercat să poarte un dialog civilizat la Casa Bernady pentru a stabili cine e vinovat de tăierea celor opt arbori de pe strada Ştefan cel Mare şi care ar fi soluţia ca pe viitor astfel de acţiuni să nu se repete. Şeful Gărzii de Mediu Mureş, Laurenţiu Cincea, a fost primul de care ministrul a fost nemulţumit. „Garda de Mediu e ca Garda Financiară în mediu. Deci când vine toată lumea trebuie să îi pună imediat la dispoziţie toate documentele”, a declarat Borbély. Laurenţiu Cincea a explicat că Garda de Mediu are la dispoziţie 30 de zile să constate eventuala încălcare a legislaţiei în domeniu. „Colegii nu au primit încă toate documentele, fiind o chestiune de urgenţă, s-a motivat prin faptul că era şedinţă de consiliu şi erau ocupaţi, toate departamentele nu ar fi putu să aducă documentele. S-a convenit ca până miercuri să ne fie puse la dispoziţie toate documentele, noi având posibilitatea de a constata faptele în termen de 30 de zile”, a spus acesta. Apoi a venit rândul reprezentanţilor Primăriei să răspundă la întrebările ministrului. Vinovată pare a fi acea comisie care trebuia să stabilească ce arbori trebuie tăiaţi, dar care nu prea colaborează cu ONG-urile ecologiste. „Acum două săptămâni s-au tăiat trei copaci ilegal şi încă se mai taie peste o săptămână. Păi atunci desfiinţaţi comisia”, a răbufnit Borbély.

Contre cu Claudiu Maior

În replică, reprezentanta serviciului de specialitate din cadrul Primăriei Târgu-Mureş a explicat că din comisie nu fac parte numai specialişti precum şi că ONG-urile nu s-au implicat deloc în acţiunile municipalităţi privind plantarea arborilor. „Nu am avut absolut niciun fel de colaborare. Nu au venit să planteze un pom, nu au venit să răsădească o floare. Au răsădit ură şi dezbinare”, a declarat Anca Teban, şef Serviciu de Amenajare şi Control Spaţii Verzi. La întâlnire au participat şi reprezentanţii Inspectoratului Teritorial de Regim Silvic şi Vânătoare. Aceştia au constatat că s-au tăiat aproximativ 25 metri cubi de lemn în valoare de 5.300 de lei iar materialul lemnos a fost transportat ilegal la Sera de Flori şi Zone Verzi unde a fost ars.
Ministrul a ţinut să răspundă şi criticilor aduse de municipalitate prin intermediul comunicatelor difuzate în mass media în care viceprimarul Claudiu Maior îl acuza de “gargară politicianistă”. “Vreau să vă citesc o frază din această scrisoare deschisă. “Astfel Primăria Târgu-Mureş nu poate sacrifica siguranţa cetăţenilor în favoarea a trei – patru marionete care doresc abandonarea oraşului, reinstalarea junglei şi a lianelor pe străzile din municipiu” Nu mai comentez pentru că eu cred că prin această frază Claudiu Maior – n.r.) jigneşte pe toţi cetăţenii”, a spus Borbely.

Distribuie:

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Recomandari


Citeste Zi de Zi Online


 

 

 




 

 

 

Print


 

Transilvania Business

ARHIVE