Hora Unirii la Târgu-Mureş, Reghin, Luduş şi Sighişoara Eveniment
  • admin
  • 0 comentarii
  • 95 Vizualizări

Hora Unirii la Târgu-Mureş, Reghin, Luduş şi Sighişoara

3-hora.jpgÎmplinirea a 153 de ani de la Unirea Principatelor Române, cunoscută şi ca Mica Unire, va fi marcată în judeţul Mureş prin ample manifestări culturale, atât de reprezentanţi ai diverselor instituţii ale statului, cât şi politicieni şi oameni din popor.
Inspectoratul de Poliţie Judeţean Mureş organizează în curtea Inspectoratului, unde este amplasat bustul domnitorului Alexandru Ioan Cuza, un amplu eveniment ce va debuta la ora 11.00 cu slujba de Te-deum, urmată de evocarea momentului cu alocuţiuni susţinute din partea autorităţilor. Festivitatea va continua cu depunerea de coroane la bustului domnitorului Cuza şi un ceremonial militar. Manifestarea se va încheia în jurul orelor 12.10 cu Hora Unirii.

„Unirea este România”, la Teatrul Naţional

Tot în Târgu Mureş va avea loc la invitaţia sindicatului CNSLR Frăţia, filiala Mureş, o Horă a Unirii la Ceasul cu Flori din Piaţa Trandafirilor, cu începere de la ora 17.30. Începând cu ora 18.00 Primăria Municipiului Târgu Mureş lansează invitaţia târgumureşenilor de a participa la spectacolul „Unirea este România”, ce va avea loc la Teatrul Naţional, cu participarea actorilor Nicu Mihoc, Dan Rădulescu şi Iulian Praja. În recital vor evolua Ionuţ Fulea şi Dinu Iancu Sălăjan. Intrarea este liberă, iar la final, în jurul orei 19.45 populaţia este aşteptată în Piaţa Teatrului pentru a încinge Hora Unirii.

Unirea Principatelor Române, marcată la Sighişoara

La Sighişoara ziua Unirii Principatelor Române va fi marcată începând cu ora 10.00 la Biblioteca municipală „Zaharia Boiu” prin evocarea importanţei Unirii din 1859. De la ora 12.00 la Monumentul Latinităţii se va încinge Hora Unirii şi vor evolua Ansamblul folcloric „Plaiuri Ardelene” Sighişoara, Ansamblul folcloric „Românaşul”, Albeşti şi Ansamblul folcloric „Târnava Mare”, Ţopa. De la ora 18,00 la Sala „Mihai Eminescu” va avea loc spectacolul de teatru “Pasărea Maiastră”. Intrarea la spectacol se face pe bază de invitaţii care se pot ridica de la Sala “Ciprian Porumbescu” (Sander).

Spectacol cultural la Luduş

Luduşenii sunt invitaţi astăzi de Primăria Oraşului Luduş şi Centrul Cultural al Ministerului Administraţiei şi Internelor la un spectacol folcloric  intitulat “Hai să dăm mână cu mână”, ce va avea loc la Casa de Cultură “Pompiu Hărăşteanu”, începând cu orele 17.00.

Hora Unirii pe acordurile fanfarei, la Reghin

La Reghin spectacolul aniversar dedicat împlinirii a 153 de ani de la “Unirea Principatelor Române” va începe de la ora 17,00 în Sala de spectacole a Casei de Cultură “Dr. Eugen Nicoară”. La acest eveniment aniversar vor participa, fanfara Municipiului Reghin, Ansamblul Artistic „Mureşul” din Târgu Mureş, orchestra Casei de Cultură „Dr. Eugen Nicoară”, şi soliştii Marius Ciprian Pop, Leontina Pop, Dorina Oprea, Dorina Grad, Maria Sântean Faghiura, Narcisa şi Teodor Ţogorean.
În final, pe acordurile fanfarei participanţii se vor deplasa în Parcul Central  pentru “Hora Unirii”.

Distribuie:

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Recomandari


Citeste Zi de Zi Online


 

 

 




 

 

 

Print


 

Transilvania Business

ARHIVE