Repartiţie computerizată pentru clasele pregătitoare Invatamant
  • admin
  • 0 comentarii
  • 59 Vizualizări

Repartiţie computerizată pentru clasele pregătitoare

3-1_41d194.jpgÎncepând cu anul şcolar 2012-2013 o nouă modificare survine în învăţământul preuniversitar, introducerea clasei pregătitoare care  presupune frecvenţa şi prezenţa obligatorie a copiilor la activităţi. În judeţul Mureş, în urma inventarierii recensământului populaţiei, există un număr de 4.374 de elevi pentru clasa pregătitoare, echivalentul a 200 de clase şi un efectiv de 5.601 de elevi la clasa I. În total, vor intra în sistemul de învăţământ primar 9.975 de elevi.

Repartiţie cu ajutorul PC-ului

Inspectorul şcolar general Dumitru Matei a motivat ieri necesitatea introducerii acestei modificări în structura învăţământului prin nevoia unei pregătiri prealabile pentru intrarea elevilor în clasa I. “Suntem obligaţi în etapa imediat următoare să realizăm un proiect de plan de şcolarizare pentru clasa pregătitoare. Acesta va cuprinde numărul de clase pe unităţi de învăţământ, unde vor fi şcolarizaţi elevii. La baza acestui proiect va sta circumscripţia şcolară şi în funcţie de aceasta, se va realiza o repartiţie computerizată”, a declarat Dumitru Matei.
Acolo unde sunt mai mulţi copii decât posibilitate de şcolarizare, aceştia pot fi reorientaţi sau Inspectoratul Şcolar poate aproba clase în plus. Departajarea prin teste de evaluare este interzisă cu desăvârşire.

Cadre didactice pregătite în Mureş

Înscrierea în clasa I, respectiv în clasa pregătitoare a copiilor cu vârsta de 6 ani, începe după 5 martie, orice listă premergătoare acestei date fiind lipsită de valabilitate. “Judeţul Mureş nu se confruntă cu lipsa de cadre calificate, învăţători sau educatori cu studii corespunzătoare, sau chiar studii superioare. Până la începutul anului şcolar,  o parte dintre colegii care vor preda la grupa pregătitoare vor  participa şi la un curs de perfecţionare, organizat prin Casa Corpului Didactic. Se intenţionează ca acelasi cadru didactic să predea şi la clasa I”, a spus Dumitru Matei.
Evaluarea copiilor se va efectua şi la clasa pregătitoare, iar organizarea pentru introducerea clasei pregătitoare include curicula şi spaţiile, care trebuiesc pregătite cu mobilier adecvat vârstei copiilor.

Telverde oferă lămuriri

“Pentru o informare corectă şi în timp util a părinţilor, a opiniei publice, începând de azi, va funcţiona gratuit Telverde, cu numărul 0800 816 265. Prin intermediul acestuia, Inspectoratul Şcolar va răspunde întrebărilor pe care părinţii, profesorii le vor avea, în legătură cu clasa pregătitoare. În cursul acestei săptămâni, vom pregăti nişte broşuri care să cuprindă elementele necesare pentru lămurirea părinţilor referitor la problema claselor pregătitoare”, a mai adăugat inspectorul şcolar.

Distribuie:

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Recomandari


Citeste Zi de Zi Online


 

 

 




 

 

 

Print


 

Transilvania Business

ARHIVE