5.700 de mureşeni suspendaţi de la plata prestaţiilor sociale Social
  • admin
  • 0 comentarii
  • 33 Vizualizări

5.700 de mureşeni suspendaţi de la plata prestaţiilor sociale

Peste 5.700 de mureşeni, beneficiari ai beneficiilor de asistenţă socială îşi vor pierde drepturile băneşti din cauza datoriilor înregistrate către administraţiile publice locale.
Potrivit Ordonanţei de urgenţă 124/2011 beneficiarilor de ajutoare sociale, alocaţie de susţinerea familiei, indemnizaţia de creştere a copilului li se vor suspenda drepturile băneşti pe o perioadă de cinci luni de zile din cauza datoriilor înregistrate la bugetul local.
„Este foarte important să subliniem că beneficiarii de ajutor social, alocatie de susţinere a familiei, indemnizaţie de creştere care primesc unul dintre aceste beneficii sau mai multe din partea statului român, care au bunuri proprietate personală, imobile sau mobile, şi au datorii către bugetul local datorate numai pentru aceste bunuri poate fi suspendat din plată până la o perioadă de cinci luni. Pe perioada acestei suspendări aceştia nu mai sunt obligaţi să efectueze lucrările conform planului de acţiuni anual. Dacă în această perioadă îşi achită datoriile către bugetul local se vor repune în plată cu acordarea restanţei pe lunile în care au fost suspendaţi”, a declarat Cristian Răduţ, directorul executiv al Agenţiei Judeţene de Plăţi şi Inspecţie Socială (AJPIS) Mureş.
Acesta a subliniat că acest aspect le va permite autorităţilor locale să-şi recupereze din datoriile pe care aceşti beneficiari, deşi primesc de la bugetul de stat sume de bani sub formă de beneficii de asistenţă socială, nu îşi plătesc datoriile către buget.
Începând cu această lună, peste 5.700 de persoane din judeţul Mureş vor fi suspendate de la plată. Este vorba de 1889 de beneficiari de venit minim garantat, ajutor social, 3.360 beneficiari ai alocaţiei de susţinere a familiei şi 484 de beneficiari  de indemnizaţii de creştere a copilului şi stimulentului de creştere a copilului. „Dacă în decursul acestor cinci luni nu îşi achită datoriile către bugetul local, dreptul la asistenţa sociala pe care îl primeau va înceta. Repunerea în plată a acestora va fi posibilă dacă se vor prezenta la sediul Agenţiei de Plăţi şi Inspecţie Socială cu dovada că şi-au achitat datoriile către buget”, a conchis Răduţ.
Cei mai multi restanţieri sunt din Sărmaşu, Târnăveni, Band şi Târgu-Mureş.

Distribuie:

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Recomandari


Citeste Zi de Zi Online


 

 

 




 

 

 

Print


 

Transilvania Business

ARHIVE