Agenţia de Prestaţii Sociale şi-a schimbat denumirea Social
  • admin
  • 0 comentarii
  • 58 Vizualizări

Agenţia de Prestaţii Sociale şi-a schimbat denumirea

10-1_54.jpgAgenţia Judeţeană de Prestaţii Sociale (AJPS) Mureş s-a reorganizat şi cuprinde în componenţa sa şi compartimentul de inspecţie socială, instituţia numindu-se din acest an Agenţia Judeţeană pentru Plăţi şi Inspecţie Socială (AJPIS) Mureş.
Schimbarea vine în urma intrării în vigoare a Ordonanţei de urgenţă 113/2011. „Din Agenţia Judeţeană pentru Prestaţii Sociale Mureş s-a înlocuit sintagma prestaţii sociale cu plăţi, iar prin reorganizarea acestei instituţii, prin preluarea de activităţi de la fosta Direcţie Generală de Inspecţie Socială, această instituţie se numeşte Agenţia Judeţeană Mureş pentru Plăţi şi Inspecţie Socială”, a declarat Cristan Răduţ, directorul executiv al Agenţiei Judeţene pentru Plăţi şi Inspecţie Socială Mureş.
În afara modului de administrare şi gestionare a prestaţiilor sociale acordate din bugetul de stat, (numite  „beneficii de asistenţă socială”), a fost integrat controlul actelor normative aflate în vigoare şi crearea unui mod unitar de acordare a beneficiilor sociale. Prin aceasta se doreşte realizarea unui sistem de acordarea beneficiilor sociale mult mai performant. „S-au făcut demersuri pentru preluarea acestor activităţi şi în următoarea perioada se va aplica planul de inspecţie socială aprobat de Ministerul Muncii. În prima parte a acestui plan vom avea campanii de informare”, a mai spus Răduţ.
Au fost preluate două posturi de la fosta Direcţie de Inspecţie Socială, alte două de la Inspecţia Muncii, rezultând un compartiment format din patru oameni cu atribuţii de control în teritoriu, în special asupra primăriilor pentru verificarea modului în care sunt acordate aceste beneficii de asistenţă socială.

Distribuie:

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Recomandari


Citeste Zi de Zi Online


 

 

 




 

 

 

Print


 

Transilvania Business

ARHIVE