Ai peste 100 de grame de bijuterii, adio ajutor social! Social
  • admin
  • 0 comentarii
  • 36 Vizualizări

Ai peste 100 de grame de bijuterii, adio ajutor social!

Ai imobile în proprietate în afară de domiciliu scuter, blănuri, obiecte de cristal, bijuterii şi metale preţioase peste 100 grame, îţi poţi lua adio de la ajutorul social.
Potrivit unei hotărâri de Guvern adoptată zilele trecute, beneficiarilor de ajutoarele sociale li se vor anula drepturile băneşti primite de la stat dacă se descoperă în urma unei anchete sociale că deţin bunuri de valoare, precum cele cuprinse în lista adoptată de Executiv. „Această lege vrea să vină în sprijinul beneficiarilor pentru a le acorda doar acelora care au într-adevăr nevoie de beneficii de asistenţă socială. Se urmăreşte şi scăderea numărului de beneficiari care primesc în mod necuvenit aceste prestaţii. Pe parcursul anului 2011 am redus aceste ajutoare sociale de la aproximativ 30.000  la 5820 în judeţul Mureş şi această campanie va continua şi în perioada următoare, pentru a se asigura acordarea doar acelora care au nevoie”, a declarat Cristian Răduţ, directorul executiv al Agenţiei Judeţene pentru Plăţi şi Inspecţie Socială (AJPIS) Mureş.
Lista bunurilor ce conduc la exluderera acordării ajutorului social prevede bunuri imobile, piscine, saune, case de vacanţă, bunuri mobile precum motociclete, autoutilitare, remorci, rulote, şalupe, bărci cu motor, scutere de apă, tractor, combină autopropulsată, presă de ulei, moară de cereale, gater sau utilaje de prelucrat lemnul, obiecte de artă, de cristal şi porţelanuri de valoare, obiecte de colecţie, camere video, amplificatoare audio, copiatoare, depozite bancare cu valoare de peste 3.000 lei.
Anchetă socială pentru bunurile deţinute
O modificare survine şi asupra proprietarilor de terenuri, beneficiari de ajutoare sociale. Pentru o familie până la trei membrii se acceptă să deţină în proprietate 1,5 ha de teren extravilan cu potenţial productiv, iar pentru o familie cu mai mult de trei persoane se acceptă maxim până la 2 ha pe familie. Totodată s-au făcut restricţii şi la numărul de animale, păsări deţinute. Astfel, se sistează ajutorul social dacă ai peste două bovine, peste o cabalină, peste trei porcine, peste cinci ovine, peste cinci familii de albine, peste zece capete de iepuri de casă, peste 25 de păsări, precum şi crescătorii a căror producţie se comercializează.
Bunurile urmează să fie evaluate de asistenţii sociali din cadrul primăriilor. „Ancheta socială se desfăşoară de primăria respectivă prin intermediul asistentului social. Acesta se deplasează acasă la persoana care solicită aceste beneficii de asistenţă socială şi dacă constată că în locuinţa acestora există asemenea obiecte se va trece la suspendarea ajutorului social. Asistentul se va ghida după ceea ce vede la faţa locului”, a conchis Răduţ. 

Distribuie:

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Recomandari


Citeste Zi de Zi Online


 

 

 




 

 

 

Print


 

Transilvania Business

ARHIVE