Frumuseţea muzicii interpretată de maeştri Cultură
  • admin
  • 0 comentarii
  • 41 Vizualizări

Frumuseţea muzicii interpretată de maeştri

6-1_30.jpgSăptămâna trecută joi, 9 februarie, de la ora 19, sala mare a Palatului Culturii a fost cuprinsă de sunetele muzicii Orchestrei Filarmonicii sub bagheta tânărului dirijor  Remus Grama, alături de care au evoluat soliştii Docolin Dan la trompetă, Ciprian Bonta la fagot şi Kozma Péter la violoncel.
Dialog între trompetă şi fagot
Concertul a fost deschis cu o interpretare deosebită a „Concertului pentru trompetă, fagot şi orchestră” de P. Hindemith, în care Dan Docolin la trompetă se afla în dialog cu Ciprian Bonta la fagot. Un concert echilibrat, cu caracter muzical uşor dramatic, care s-a caracterizat prin covârşitoare construcţii orchestrale.
Rafinamentul violoncelului
Pe de altă parte, „Concertul pentru violoncel şi orchestră în re minor” de E. Lalo, a pus în lumină interpretarea formidabilă a violoncelistului Kozma Péter, care beneficiind de o superbă scriitură, s-a distins prin rafinamentul melodic şi echilibrul formei. Un concert echilibrat şi din punctul de vedere al abordării tematice şi din punctul de vedere al echilibrului compoziţiei propriu-zise.
Simfonie în forţă
Partea a doua a fost marcată de „Simfonia nr.4 în fa minor” de Ceaikovski, universalitatea acestei simfonii fiind exprimată cu o forţă extraordinară. Prestanţa dirijorului Remus Grama a fost ca o revărsare cathartică a muzicii, a temelor muzicale extrem de frumoase pe trompetă, fagot, violoncel şi pe orchestră, evidenţiind preluarea lor, deformarea lor, cântarea lor, variaţiunile, dar deopotrivă şi una dintre caracteristicile cele mai importante ale muzicii mari: setea de absolut. Dar dincolo de aceste lucruri, ceea ce este important, rămâne frumuseţea muzicii, atunci când este interpretată de maeştri.

Distribuie:

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Recomandari


Citeste Zi de Zi Online


 

 

 




 

 

 

Print


 

Transilvania Business

ARHIVE