“Simon Petru”, concurs devenit tradiţie Invatamant
  • admin
  • 0 comentarii
  • 275 Vizualizări

“Simon Petru”, concurs devenit tradiţie

Colegiul Naţional “Unirea”, în parteneriat cu Inspectoratul Şcolar Judeţean Mureş, organizează Concursul de Matematică “Simon Petru”, în data de 19 ianuarie 2013, ora 9.00. Din fiecare şcoală este invitat un echipaj format din opt elevi, câte doi elevi pe fiecare nivel de clasă, V – VIII şi un profesor corector.

Pregătire pentru olimpiadă

“Concursul a devenit tradiţie şi pentru elevi este o ocazie bună de a se pregăti pentru olimpiada de matematică”, a declarat Vasile Gînţa, inspector şcolar pentru matematică, informatică. Programa de curs cuprinde următoarele teme, aferente fiecărui nivel. Astfel, pentru clasa a V-a, programa concursului cuprinde capitolele: operaţii cu numere naturale, terorema împărţirii cu rest, divizibilitatea, mulţimi. La clasele a VI-a, figurează divizibilitatea, fracţii, media arritmetică şi ponderată, dreapta, unghiul, triunghiul. Temele aferente nivelului clasei a VII-a include: numere raţionale, rădăcina pătrată, reguli de calcul cu radicali, triunghiul, patrulatere, Teorema lui Thales. Referitor la clasele a VIII-a, cerinţele sunt legate de următoarele capitole: numere reale, calcul algebric, relaţii între puncte, drepte, plane, proiecţii ortogonale.

Festivitatea de premiere, în 24 ianuarie

Programul concursului prevede ca elevii participanţi să fie prezenţi în sălile de examen de la ora 8.30. Concursul se va desfăşura în intervalul orar 9.00 – 11.00. Evaluarea lucrărilor de concurs va avea loc între orele 11.30 – 17.00, afişarea rezultatelor se va efectua la orele 17.00. Depunerea contestaţiilor va  avea loc luni, 21 ianuarie 2013, la secretariatul Colegiului Naţional “Unirea”, între orele 9.00 – 12.00. “Festivitatea de premiere va avea loc în data de 24 ianuarie 2013, sala 18, a Colegiului “Unirea”, la ora 11.00, a adăugat inspectorul şcolar.

Distribuie:

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Recomandari


Citeste Zi de Zi Online


 

 

 




 

 

 

Print


 

Transilvania Business

ARHIVE