O premieră ratată: Gaz Metan-BC Mureş 76-63 BC Mures
  • mihai.veres
  • 0 comentarii
  • 41 Vizualizări

O premieră ratată: Gaz Metan-BC Mureş 76-63

În etapa a treia a returului Ligii Naţionale de Baschet Masculin, BC Mureş Târgu-Mureş a pierdut partida de la Mediaş, scor 76-63 (21-8, 8-13, 23-25, 24-17), în faţa formaţiei locale Gaz Metan. Venită după două înfrângeri dureroase, 60-78 în campionat, la nou promovata Farul Constanţa şi în optimile Eurochallenge, unde a pierdut cu turcii de la Pinar Karsiyaka, scor 59-89, echipa medieşeană a jucat cu cuţitul la os. După două victorii importante, la BC Timişoara şi cu echipa campioană, CSU Asesoft Ploieşti, mureşenii au început slab partida, cedând primul sfert cu 8-21. Au reuşit să reducă diferenţa în cel secund, până la 26-21, la intrarea în ultimul minut al sfertului, dar prima parte s-a încheiat 29-21.

Debut de sfert care a reaprins speranţele

La reluare, echipa lui Srecko Sekulovic a reuşit trei minute foarte bune, în care au reuşit să treacă la conducere, prima şi singura dată pe parcursul partidei, 29-30. În această perioadă punctele au fost reuşite de Ceskovic, Barro şi Peciukas. Gazdele au ripostat însă imediat şi au preluat din nou conducerea, pe care n-au mai cedat-o până la final. Apărarea mureşenilor i-a determinat pe medieşeni să recurgă la aruncări de la distanţă, dar acestea au intrat, în total 11, îndeosebi prin Mandache, secondat de Ivanovic, care au fost şi principalii realizatori, alături de Krstanovic. La ultima pauză, BC Mureş s-a apropiat la şase puncte (52-46), cu două sferturi câştigate şi „tigrii” păreau capabili să întoarcă rezultatul. N-au reuşit însă mai mult, în ciuda  celor trei coşuri de trei puncte ale lui Ciric. Gazul a menţinut permanent diferenţa la graniţa a zece puncte şi a reuşit să rămână invincibilă în partidele de pe teren propriu în faţa BC Mureş. Mureşenii au suferit, pe lângă cele cinci aruncări de la distanţă diferenţă şi la aruncările libere, de unde au ratat 10 încercări. Pentru ei urmează o serie de partide cu adversare din jumătatea inferioară şi se pot menţine în preajma podiumului.

Au evoluat formaţiile:

Gaz Metan: Mandache 17 (4×3), Shiloh 7 (1), Ivanovic 18 (2), Lilov 9 (2), Krstanovic 17 (1), Nicoară 2, Dundjerski 5 (1), Mladenovic 1, Dumitrescu.

BC Mureş: Jucan 3,  Ceskovic 9, Barro 15, Ciric 13 (3), Peciukas 8 (2), Cuic 4, Dumitru 4, Navickas 5 (1), Păltinişanu 2.

Distribuie:

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Recomandari

Recent
Popular
Etichete

Citeste Zi de Zi Online


 

 

 




 

 

 

Print


 

Transilvania Business

ARHIVE