Locație nouă pentru biroul ADR Centru din Târgu-Mureș. Vezi detaliile! Administratie
  • alex.toth
  • 0 comentarii
  • 229 Vizualizări

Locație nouă pentru biroul ADR Centru din Târgu-Mureș. Vezi detaliile!

Consilierii județeni vor analiza joi, 31 ianuarie, într-o ședință de lucru, oportunitatea oferirii gratuite a unui spațiu pentru birouri în imobilul de pe strada Primăriei nr. 2, compus din două camere în suprafață de 50,64 metri pătrați, pe o perioadă de cinci ani, Agenției pentru Dezvoltar Regională (ADR) Centru.

Sediul actual, impropriu

Solicitarea mutării biroului ADR Centru de pe strada Koteles Samuel nr. 33 într-o altă locație din Târgu-Mureș, mai adecvată și asigurată tot de Consiliul Județean Mureș, a fost făcută de Simion Crețu, directorul general al ADR Centru. „Această rugăminte vine în completarea unor sesizări făcute ca urmare a faptului că întâmpinăm dificultăți în ceea ce privește starea spațiului în care ne desfășurăm activitatea la nivelul biroului, respectiv datorită izolației necorespunzătoare de la acoperiș și a stării clădirii, apa pătrunde în clădire prin tavan după fiecare ploaie mai consistentă. Totodată, tavanul prezintă crăpături, infiltrații de apă care în unele locuri este la nivelul firelor electrice din tavan. Menționăm că activitatea pe care o desfășurăm la nivelul Biroului Regional Mureș presupune în mare parte și întâlniri cu beneficiarii contractelor de finanțare nerambursabilă prin Programul Operațional Regional 2007-2013 din județul Mureș, reprezentanți ai autorităților publice locale, județene și beneficiari privați”, a precizat Simion Crețu.

Viitorul sediu, în Hotelul „Parc”

Propunerea directorului general al ADR Centru a fost analizată de Ciprian Dobre, președintele Consiliului Județean Mureș, care este de acord cu mutarea biroului de pe strada Koteles Samuel în incinta fostului Hotel „Parc” din Târgu-Mureș. “Prin Hotărârea Consiliului Judeţean Mureş nr. 68/2012 s-a aprobat schimbarea destinaţiei imobilului Hotel “Parc” din unitate hotelieră şi de alimentaţie publică, în clădire administrativă – birouri pentru aparatul de specialitate al Consiliului Judeţean Mureş şi instituţiile subordonate acestuia, sens în care s-a realizat şi amenajarea şi reabilitarea imobilului. Legea 315/2004 privind dezvoltarea regională în România stabileşte cadrul instituţional, obiectivele, competenţele şi instrumentele specifice politicii de dezvoltare regională. Potrivit articolului 8 al legii mai sus menţionate, în fiecare regiune de dezvoltare funcţionează câte o agenţie pentru dezvoltare regională, organism neguvernamental, nonprofit, de utilitate publică, cu personalitate juridică, care funcţionează în domeniul dezvoltării regionale. Consiliile Judeţene asigură spaţii adecvate pentru sediile şi spaţiile agenţiilor pentru dezvoltare regională şi ale birourilor acestora, în judeţele în care acestea îşi au reşedinţa sau funcţionează”, a subliniat Ciprian Dobre.

Distribuie:

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Recomandari


Citeste Zi de Zi Online


 

 

 




 

 

 

Print


 

Transilvania Business

ARHIVE