Întâlnire pentru copiii cu cancer la Sovata Sanatate
  • teodora.mindru
  • 0 comentarii
  • 141 Vizualizări

Întâlnire pentru copiii cu cancer la Sovata

Asociaţia „Little People” România a organizat, în perioada 6-10 martie, la Sovata, a patra ediţie a Întâlnirii Internaţionale a Voluntarilor care desfăşoară activităţi zilnice pe secţiile de oncopediatrie din România şi Republica Moldova.

„Copiii cu cancer sunt copii ca oricare alţii”

Sesiuni de pregătire, dezbateri şi teambuildinguri. Zeci de voluntari din Iaşi, Timişoara, Cluj, Bucureşti şi Chişinău au participat la aceste sesiuni de pregătire menite să vină în ajutorul şi beneficiul copiilor şi adolescenţilor bolnavi de cancer. Potrivit organizatorilor, programele şi activităţile desfăşurate de cei 110 voluntari în 9 centre majore oncopediatrice sunt recunoscute şi apreciate la nivel naţional şi internaţional, ele urmărind integrarea unui standard de calitate al intervenţiilor psihosociale în strategia de tratament. „Anual, în cadrul evenimentului, voluntarii, studenţi şi specialişti, din Iaşi, Timişoara, Cluj, Bucureşti şi Chişinău, au parte de sesiuni intensive de pregătire, teambuilding, discuţii şi dezbateri referitoare la programele implementate în beneficiul copiilor şi adolescenţilor bolnavi de cancer. Copiii bolnavi de cancer nu fac parte dintr-o clasă sau rasă diferită. Ei sunt copii ca oricare alţii, doar că se confruntă cu o provocare foarte serioasă ce le poate pune uneori viaţa în pericol. Nu au nevoie de milă. Au nevoie, în schimb, de o empatie care să vină din suflet, de grijă, atenţie, de răbdare, de un angajament total din partea noastră şi de o mare măsură de profesionalism. În fiecare an, Asociaţia „Little People” instruieşte studenţi la psihologie şi alte ştiinţe asociate. Aceşti studenţi, selectaţi, formaţi şi supervizaţi cu atenţie, asigură resursele umane necesare în activităţile noastre clinice, fiind indispensabili în interacţiunile pe care le asigurăm zilnic în spitalele din România”, a declarat Katie Rizvi, fondator Asociaţia „Little People”.

Întâlnirea a fost posibilă cu ajutorul sponsorilor: Programul de Cooperarea Româno-Eleveţian – Fondul Tematic pentru Participarea Societăţii Civile, Schema de Grant-uri pentru ONG-uri, Kaufland România, MOL Program pentru Sănătatea Copiilor 2013 şi United Way România.

Distribuie:

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Recomandari


Citeste Zi de Zi Online


 

 

 




 

 

 

Print


 

Transilvania Business

ARHIVE