Studenţi japonezi la UMF, din anul universitar 2014-2015 Invatamant
  • admin
  • 0 comentarii
  • 177 Vizualizări

Studenţi japonezi la UMF, din anul universitar 2014-2015

Prefectul judeţului Mureş dr. Corneliu Grosu a primit joi, 27 martie, vizita ambasadorului Japoniei, Excelenţa Sa Ambasador Keiji Yamamoto.
În cadrul discuţiilor purtate s-au abordat subiecte diverse cu privire la situaţia economică, investiţii, o radiografie succintă a învăţământului universitar din judeţul Mureş: “Am o veste bună pentru relaţiile dintre Târgu-Mureş şi Japonia. Pentru anul universitar 2014-2015 la Universitatea de Medicină şi Farmacie a suplimentat numărul de locuri pentru studenţii care învaţă în limba engleză şi, în mod special, pentru cei 20-25 de studenţi japonezi care vor învăţa la universitatea noastră. Este ultima discuţie de astăzi cu rectorul Universităţii de Medicină şi Farmacie din Târgu-Mureş care a confirmat prezenţa studenţilor japonezi în următorul an universitar.”
De asemenea, prefectul judeţului Mures dr. Corneliu Grosu a afirmat că va avea discuţii cu reprezentanţii Universităţii “Petru Maior” din Târgu-Mureş pentru a contura punţi de comunicare între studenţii şi profesorii români şi japonezi, domeniile de specializare fiind cu precădere în domeniul ingineriei chimice şi a automatizărilor. “Sunt două specializări de care industria noastră chimică, fabricile de medicamente, au nevoie. Existând o piaţă cu o mare capacitate de absorbţie pentru cele două specializări.”
În cadrul discuţiilor purtate Excelenţa Sa domnul Ambasador Keiji Yamamoto a afirmat:
”Mă simt onorat să fiu aici la Târgu-Mureş cu prilejul aniversării maestrului Ozaki – promotor de renume al schimburilor culturale dintre cele două ţări.„
„Excelenţa Sa Radu Şerban – ambasadorul României în Japonia este din Târgu-Mureş şi, atunci când vine vorba de oraşul Kumamoto şi Târgu-Mureş, afirmă cu toată convingerea că aceste relaţii vor fi în continuare tot mai dezvoltate”.
„În România există un număr de 170 de firme japoneze dintre care 26 sunt companii manufacturiere situate în proporţie de 50% în Transilvania. Această regiune este propice pentru investitorii japonezi, cu precădere în domeniul energiei.”
“Adăugăm relaţiilor de cultură muzicală dintre Japonia şi România şi pe cele din domeniul învăţământului universitar”, a afirmat prefectul judeţului Mureş dr. Corneliu Grosu.

Distribuie:

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Recomandari


Citeste Zi de Zi Online


 

 

 




 

 

 

Print


 

Transilvania Business

ARHIVE