Bibliotecarul – aducerea cărții mai aproape de om Cultură
  • admin
  • 0 comentarii
  • 98 Vizualizări

Bibliotecarul – aducerea cărții mai aproape de om

Probabil nu întâmplător, de ziua Sfântului Gheorghe, sărbătorim și Ziua Bibliotecarului din România, deoarece așa cum purtătorul de biruință a învis pentru credința sa în Dumnezeu, tot așa, în fiecare zi, menirea bibliotecarului este de a învinge lipsa de cultură prin carte.

Județul Mureș se poate mândri cu cel mai mare fond de documente din țară găzduite de o bibliotecă județeană: aproape un milion de documente, dintre cele mai diverse, incluzând moștenirea județului, Biblioteca „Teleki-Bolyai”, în care se regăsește o vastă colecție de publicații periodice. La toate acestea se adaugă o bogată colecție de documente audio-video, accesibile prin intermediul Secției de Artă. Prin caracterul enciclopedic al colecțiilor, Biblioteca Județeană încearcă să răspundă tuturor nevoilor reale de lectură exprimate de comunitate. Pe lângă acestea, Biblioteca Județeană Mureș încearcă să ofere și servicii noi – pentru toate categoriile de vârstă – de la ateliere de creație pentru copii până la cursuri de inițiere în utilizarea calculatorului pentru persoanele de vârsta a treia.

Cu ocazia Zilei Bibliotecarului din România, Președintele Consiliului Județean Mureș, domnul Ciprian Dobre a vizitat Biblioteca Județeană Mureș, instituție subordonată Consiliului Județean Mureș și a oferit doamnelor și domnișoarelor bibliotecare de aici câte o floare.

Pe parcursul vizitei, Ciprian Dobre a discutat cu bibliotecarii și cu doamna director Monica Avram despre activitatea acestora. ” Îi felicit pe toți bibliotecarii nostri pentru că păstrează vie una dintre cele mai vechi profesii și că depun efort pentru a updata mereu serviciile oferite de bibliotecă la progresul zilelor noastre. Apreciez interesul pe care colegii mei îl au pentru a atrage mureșenii spre carte și mă bucur să văd cum tehnologia modernă își face loc printre rafturile bibliotecii. Sunt mândru că avem una dintre cele mai dotate biblioteci, care a depășit și granițele țării, iar pentru aceasta, le mulțumesc tuturor bibliotecarilor care au făcut și fac posibil acest lucru. La mulți, mulți ani!”

Cu ocazia vizitei, președintele Consiliului Județean Mureș a primit din partea doamnei director Monica Avram, albumul monografic: Biblioteca Județeană Mureș – 100 de ani de existență – realizat cu prilejul centenarului, album editat doar în trei exemplare, dintre care unul a fost îngropat în capsula timpului care va fi deschisă în anul 2113.

Distribuie:

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Recomandari


Citeste Zi de Zi Online


 

 

 




 

 

Print


 

Media kit Zi de Zi 2022-2023

Transilvania Business

ARHIVE