Proiect de 45 milioane lei, aproape finalizat Administratie
  • alex.toth
  • 0 comentarii
  • 150 Vizualizări

Proiect de 45 milioane lei, aproape finalizat

drumProiectul de reabilitare a infrastructurii de pe opt străzi şi bulevarde din municipiul Târgu-Mureş, între cartierul Tudor Vladimirescu şi Spitalul Clinic Judeţean de Urgenţă Târgu-Mureş, demarat în luna iulie 2015 va fi finalizat în timp record, până la începerea anului şcolar 2015-2016. Acesta face parte din Planul Integrat de Dezvoltare Urbană, este finanţat prin Programul Operaţional Regional 2017-2013 şi are valoarea de 45,3 milioane lei, din care 26,37 milioane lei reprezintă asistenţa financiară nerambursabilă, iar 18,92 milioane lei contribuţia proprie a municipiului Târgu-Mureş.

12 străzi reabilitate în 30 de zile

În cadrul proiectului, s-a prevăzut reabilitarea a 12 străzi de o lungime totală de 7.580 metri, înlocuirea reţelelor edilitare de apă şi canalizare, implementarea unei noi reţele de iluminat public şi canalizare pentru fibră optică, precum şi reabilitarea parcului „Mihai Eminescu”. Cele 12 artere de circulaţie care vor fi reabilitate sunt următoarele: strada Livezeni (tronsonul dintre strada Sf. Ioan şi Bulevardul 1 Decembrie 1918), strada Cutezanţei, strada Lalelelor, strada Gloriei, Bulevardul 1 Decembrie 1918 (trosonul dintre strada Lalelelor şi strada Ştefan cel Mare), strada Ştefan cel Mare, strada Bolyai Farkas (tronsonul dintre strada Ştefan cel Mare şi strada Mihail Kogâlniceanu), strada Mihail Kogâlniceanu, Piaţa Petofi Sandor, Piaţa Bernady Gyorgy, strada Mihai Viteazu şi strada Gheorghe Marinescu. “Sperăm ca până în data de 14 septembrie să finalizăm drumurile principale care vor deservi elevii, pentru că avem şcoli precum Liceul “Bolyai” şi Colegiile “Alexandru Papiu Ilarian” şi “Unirea”, unde dimineaţa este o afluenţă extrem de mare. Credem că până în data de 14 septembrie să avem străzile măcar până la stratul de uzură. Trotuarele vor rămâne în lucru, dar cred că în 30 de zile, cum s-a muncit aici, nu cred că s-a mai muncit în ţară altundeva”, a declarat Claudiu Maior, viceprimar al municipiului Târgu-Mureş, citat de Agerpres.

Ultimul strat, turnat în weekend

Potrivit viceprimarului, ultimul strat de asfalt va fi turnat în weekendul din 11-13 septembrie, astfel încât luni, 14 septembrie, data debutului anului şcolar, circulaţia auto către unităţile de învăţământ din zonă să se poată realiza în bune condiţii. “Noi am reuşit ca în 30 de zile să înlocuim reţelele de apă, canal, cablu, electricitate etc., să ajungem până la stratul de asfalt, urmând ca ultimul strat să îl turnăm vinerea, sâmbăta şi duminica, când nu e atât de aglomerat. Avem, totuşi, opt străzi şi bulevarde, plus două parcuri şi câteva parcări. Lucrarea în întregul ei se va finaliza la începutul lunii noiembrie. Ar fi trebuit să avem drumul de legătură de doi ani şi jumătate, dar începând de la ONG-uri şi instituţiile de mediu, am fost blocaţi. Drumul de legătură între cel mai aglomerat cartier şi spital este necesar şi sper ca în viitorul program să putem accesa o nouă finanţare pentru construirea lui, cu condiţia să nu mai avem politicieni care susţin că iubesc Târgu-Mureşul, dar îi urăsc pe târgumureşeni”, a menţionat Claudiu Maior.

Distribuie:

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

  • Pe Cutezanței nu am văzut sa se întâmple ceva.
    Iar treaba cu crăpatul…cu siguranță….dar sa speram ca tine măcar pana la alegeri ca sa avem cu ce ne lauda. cineva o sa aibă carne în frigider dacă începe școala și străzile vor fi încă în lucru.

Recomandari


Citeste Zi de Zi Online


 

 

 




 

 

 

Print


 

Transilvania Business

ARHIVE