„Legături” plastice la Camera K’Arte Cultură
  • alin.zaharie
  • 0 comentarii
  • 174 Vizualizări

„Legături” plastice la Camera K’Arte

2Camera K’Arte din Târgu-Mureş a fost vineri, 25 septembrie gazda expoziţiei de artă „Legături”, care a reunit lucrările artiştilor Michele Bressan, Claudiu Cobilanschi , Hajnal Csibi , Bogdan Girbovan, Krisztina Molnar, Flaviu Rogojan şi Iulia Toma, protagoniştii Taberei de Artă Pădurea Rotundă de la Reghin desfăşurată în perioada 10-16 august 2015.

Şapte artişti, abordări diferite

Lucrările realizate de cei şapte artişti au la bază  abordări diverse, de la indexarea fotografică a posibilelor relicve aflate în împrejurimile Reghinului (Michelle Bresan & Bogdan Gârbovan), studiul asupa statutului femeii şi relaţiile interpersonale din cadrul unei comunităţi (Iulia Toma), identitatea locală marcată de industria prelucrării prelucrarea lemnului în perioada comunistă (Claudiu Cobilanschi , Flaviu Rogojan), universul înconjurător şi imaginaul ludic al acestuia (Krisztina Molnar), şi nu în ultimul rând  relaţiile complexe dintre spaţii şi locuri (Hajnal Csibi).

1Titlul expoziţiei are la bază lucrarea semnată de Hajnal Csibi care abordează tema relaţiilor interumane şi care,  reproduce într-o manieră absatractă legăturile ce se pierd în timp, într-un concept ce reflectă perspectica personală asupra oraşuşui Reghin, oraşul copilăriei artistei Hajnal Csibi. „Cea de-a patra ediție a Taberei de Artă Pădurea Rotundă de la  Reghin a strâns laolaltă artiști activi pe scena națională și internațională de artă ale căror lucrări propun un dialog în jurul specificului local. Gândită sub forma unui „laborator” experimental, tabăra caută să stabilească un punct de referință pentru zona mureșeană și să stabilească un context în care artiști locali și artiști din alte zone ale țării pot contribui la consolidarea unei platforme de dialog și dezbatere menită să revigoreze cultura locală. Tabăra a propus astfel un format deschis abordărilor și negocierilor personale cu specificul istoric și cultural, un loc în care practica artistică întâlnește memoriile colective pentru a redescoperi și reimagina istoria locală. Divergente în conținutul și mesajul lor, lucrările celor șapte artiști prezenți în cadrul taberei și-au găsit o oarecare convergență în felul în care subiectele, strategiile și practicile fiecăruia dintre aceștia negociază ideea de documentare și interpretare”, a precizat criticul de artă Edith Lázár.

Distribuie:

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Recomandari


Citeste Zi de Zi Online


 

 

 




 

 

 

Print


 

Transilvania Business

ARHIVE