FOTO: Start cu dreptul pentru Invest Club Mureş Business
  • alex.toth
  • 0 comentarii
  • 151 Vizualizări

FOTO: Start cu dreptul pentru Invest Club Mureş

1 capPeste 60 de persoane pasionate de tranzacţionarea acţiunilor şi piaţa de capital au participat marţi, 3 noiembrie, în sala de conferinţe „Connect” a Hotelului „Privo” din Târgu-Mureş, la întâlnirea de constituire a Invest Club Mureş, al doilea club din România lansat sub denumirea de Invest Club, după cel de la Cluj Napoca, deschis în martie 2015.

Educaţia financiară, obiectiv prioritar

În cuvântarea sa din debutul întâlnirii, Rareş Mihăilă, co-fondator al Invest Club Mureş, alături de Paul Maior, a mulţumit tuturor celor care au susţinut ideea şi a subliniat că potrivit statisticilor majoritatea românilor preferă să îşi investească banii în depozite bancare în lei, chiar dacă dobânzile practicate de bănci au scăzut până la 2-5%. „Numărul depozitelor bancare garantate de Fondul Naţional de Garantare a depozitelor bancare a crescut cu 8,7% faţă de 2014. Acest lucru se datorează şi lipsei de educaţie financiară. E cunoscut faptul că în România nivelul educaţiei financiare este sub cel al mediei mondiale”, a spus Rareş Mihăilă. „Lipsa educaţiei financiare face ca în România mulţi să confunde Bursa cu jocurile de noroc, cu speculaţiile valutare riscante sau cu pariurile”, a completat Rareş Mihăilă.

De asemenea, co-fondatorul Invest Club Mureş a menţionat că înscrierea în club este gratuită şi a dezvăluit principelele obiectivele ale clubului înfiinţat, la loc de cinste aflându-se livrarea de educaţie bursieră pentru comunitatea locală. „În primul rând, urmărim crearea unei comunităţi locale, o comunitate a investitorilor mureşeni care prin discuţiile noastre să livrăm educaţie bursieră. Dorim ca prin întâlnirile noastre să spulberăm miturile legate de piaţa de capital, să demonstrăm că Bursa nu înseamnă un joc de noroc, că oricine poate să investească la Bursă şi aşa cum zice sloganul Bursei de Valori Bucureşti, Bursa e pentru oameni. Dorim un contact direct între investitori. Dorim să organizăm întâlniri periodice în care să analizăm companiile listate, să analizăm ce se întâmplă atât pe plan internaţional cât şi pe plan local, să identificăm împreună oportunităţile de investiţii şi să facem chiar sugestii de portofoliu. Dorim să organiză cursuri şi seminarii atât pentru cei care deja sunt investitori, cât şi pentru cei care încă nu sunt investitori şi nu au curajul să îşi deschidă un cont de tranzacţionare”, a menţionat Rareş Mihăilă.

1B

Susţinere din partea BVB

Au mai luat cuvântul Tudor Irimia – unul dintre fondatorii Invest Club Cluj Napoca, Bogdan Mugescu – business development specialist în cadrul Bursei de Valori Bucureşti (BVB), Virgil Zahan – proprietarul Goldring SSIF Târgu-Mureş, casă de brokeraj care a încheiat un parteneriat cu Invest Club Mureş şi Mircea Munteanu – sociolog. „Planul nostru cu aceste cluburi de investitori este foarte simplu: vrem ca în cât mai multe oraşe din România să creem aceste comunităţi locale despre care vorbea Rareş şi să se propage această informaţie de educaţie financiară de la o persoană la alta. Cluburile funcţionează independent de casele de brokeraj”, a afirmat reprezentantul BVB, instituţie care susţine înfiinţarea de cluburi ale investitorilor pe piaţa de capital.

[zizigallery id=1822]

Distribuie:

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Recomandari


Citeste Zi de Zi Online


 

 

 




 

 

 

Print


 

Transilvania Business

ARHIVE