FOTO-VIDEO. Baschet, joc și voie bună la Cupa Transilvania Cotraco Sport
  • mihai.veres
  • 0 comentarii
  • 99 Vizualizări

FOTO-VIDEO. Baschet, joc și voie bună la Cupa Transilvania Cotraco

4Cea de-a V-a ediție a Cupei Transilvania la baschet, rezervată echipelor categoriilor de Babybaschet și Minibaschet tinde să devină una de tradiție. Pe lângă faptul că a devenit deja cea mai puternică competiție a baschetului juvenil din România, după ce din ediția trecută firma Cotraco a devenit principalul sponsor, alături de Primăria Târgu-Mureș, aceasta crește de la an la an prin numărul echipelor participante, devenind competiție internațională. La ediția din acest an au participat și echipe din Ungaria, Germania și Bulgaria, numărul participanților aducând în acest an peste 600 de jucători de la cele mai prestigioase cluburi de baschet juvenil din țară și câteva de renume din străinătate. Un lucru benefic baschetului românesc, dar și municipiului Târgu-Mureș.

 

Trofeele la București și Cluj
Cele două competiții ale fetelor, atât la Babybaschet, cât și la Minibaschet, au fost câștigate de echipele clubului bucureștean Sportul Studențesc „Dan Dacian”, iar la băieți s-au impus cei de la U-BT Cluj-Napoca, la Babybaschet și BC Laguna București la băieții de la Minibaschet, care și-au păstrat trofeul cucerit în urmă cu un an. Câștigători au fost declarați, așa cum este și normal, toți participanții. Într-o disciplină în care reprezentativele României fac cel mult figurație în competițiile internaționale, în special din cauza penuriei de jucători străini prezenți în majoritatea echipelor din Liga Națională, prezența unor cluburi de copii este mai mult decât benefică. Rămâne de văzut în schimb câți dintre aceștia vor ajunge să evolueze la cel mai înalt nivel.

 

„Jocul demonstrativ”, unul pentru atmosferă
Pentru a doua oară, înaintea finalei care a încheiat ediția, a avut loc un meci între organizatorii competiției și o selecționată a presei mureșene. Majoritatea celor prezenți au apreciat efortul celor care au intrat poate prima sau a doua oară pe terenul de baschet. Sau cel puțin după zeci de ani, după anii de școală. Cei mai mici „critici” din tribună, jucători ai diverselor echipe participante au putut urmări evoluția deseori hazlie a celor care sunt de vârsta părinților, dacă nu chiar a bunicilor. Cum era și normal, cele două echipe s-au întrecut într-un fair-play total, încercând, cu succes, să întrețină o atmosferă de sărbătoare. Încă de la start, numerele de pe tricourile asigurate de firma Sportlife, organizatoarea competiției, alături de clubul Gladius Târgu-Mureș stârneau zâmbete. Pe spatele „jucătorilor” se puteau vedea numere ca 90,3 (frecvența postului de radio pe care îl reprezintă), 7,13 (posesorul știe ce reprezintă), 8989, grecescul PI, PI/2, sau 69+1. Acesta din urmă a fost comandat în urma unor interpretări pentru numărul purtat în ediția trecută de Valentin Bretfelean, din echipa organizatorilor.

 

„Transferurile surpriză” și „blaturile” nu au lipsit
Una dintre surprize a fost deja la prezentarea echipelor. În echipa Presei și-a făcut apariția viceprimarul Claudiu Maior, adversar în urmă cu un an. Organizatorii nu au mai avut în lot jucătoare profesioniste, doar pe ex-jucătorul și actual antrenor la BC Mureș, George Trif. Dacă anul trecut organizatorii au învins lejer, fără ca scorul să fie totuși cunoscut, anul acesta doar fostul profesionist a reușit să reechilibreze jocul în partea a doua, după o primă repriză dominată de „presari”. Nu au lipsit momentele hazlii. George Trif, „faultat dur” de colega Ligia Voro în afara semicercului de 3 puncte a primit trei libere. Acesta a fost parțial „gentleman”. A executat cele trei aruncări de la mare distanță, dar le-a înscris pe toate trei. Când organizatorii au echilibrat jocul, tabela a „luat-o razna” și de la 20+, a trecut la peste 90, ca în NBA. Mai mult, jucătorul organizatorilor, Bretfelean și-a întors tricoul pe dos (care era în culoarea adversarilor) și a înscris un coș. Acesta a fost validat, dar în contul celeilalte echipe. Alte momente hazlii au fost pătrunderile cameramanilor pe teren în toiul partidei care devenise echilibrată, sau numărul componenților celor două echipe, care era la un moment dat greu de stabilit. Totul s-a încheiat însă fără tensiuni și probabil fără ca cineva să cunoască rezultatul corect al întâlnirii, la un pahar… de vorbă. După festivitatea de premiere, evident.

[zizigallery id=1902]

Distribuie:

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Recomandari


Citeste Zi de Zi Online


 

 

 




 

 

 

Print


 

Transilvania Business

ARHIVE