Alexandra Furnea, tânăra jurnalistă din Mureș, la patru luni de la incendiul din Colectiv Social
  • teodora.mindru
  • 0 comentarii
  • 2768 Vizualizări

Alexandra Furnea, tânăra jurnalistă din Mureș, la patru luni de la incendiul din Colectiv

alexandra furnea 1Alexandra Furnea, tânăra jurnalistă din Târgu-Mureș, în vârstă de 28 de ani, supraviețuitoare a incendiului din clubul Colectiv, a postat pe contul său de Facebook, de Ziua Femeii, o fotografie cu un mesaj care a emoționat o țară întreagă. La patru luni de la tragedia din Colectiv, în urma căruia au decedat 64 de persoane, Alexandra a găsit puterea să zâmbească, deși a rămas cu răni pe corp și în suflet.

Tânăra jurnalistă, care a fost prezentă în Club Colectiv, în noaptea tragicului eveniment din 30 octombrie, a suferit arsuri destul de grave și a trecut printr-o perioadă foarte grea de recuperări și îngrijiri a zonelor afectate.

„Din spate, s-a năpustit ceva pustiitor, o flacără enormă, monstruoasă, care ne-a ars din creștet până în tălpi. Durerea aceea nu are nume, și nici termen de comparație. Nu i-a scăpat nimic și nu a dispărut până când nu a mutilat tot ce a găsit în cale. Îmi simțeam mâinile încovoindu-se sub asprimea focului, spatele îmi devenise o unealtă de tortură iar ochelarii, din plastic gros, mi s-au topit în palme, stropindu-mi gâtul și pieptul cu un lichid vâscos, usturător. De durere, ne lăsam cu toții jos ca niște marionete stricate, prăbușindu-ne cu răni proaspete, deschise, în praf și funingine” a povestit tânăra pe rețeaua de socializare despre drama din Colectiv.

alexandra furnea 2Alexandra este cunoscută în breasla jurnaliștilor din domeniul muzical. A scris despre muzica rock și scena underground pe site-ul MaximumRock.ro, acolo a fost redactor coordonator. După aproape cinci ani de activitate în domeniul evenimentelor rock și al jurnalismului dedicat acestei scene, Alexandra a decis să ia o pauză.

„Din păcate, starea de sănătate nu îmi permite, momentan, să îmi continui activitatea. Ca să fiu sinceră, tot ceea ce s-a întâmplat în Colectiv m-a marcat foarte tare și m-a făcut să mă întreb dacă mai am puterea să lupt pentru acest vis. Am pierdut prieteni dragi și mă doare sufletul când mă gândesc la inocența ambițiilor lor, acum făcute scrum, în parte și din cauza stării precare a infrastructurii din spatele scenei rock românești”, a scris tânăra pe Facebook.

Alexandra a fost prezentă în seara show-ului din 30 octombrie, din Club Colectiv, pentru a susține o trupă preferată. Cu câteva ore înainte de a izbucni incendiul, îi luase interviul lui Alex Pascu, solistul formației Goodbye to Gravity, iar entuziasmul lui o molipsise. În luna noiembrie a anului trecut, colegii ei au organizat un eveniment caritabil în sprijinul Alexandrei.

În urma incendiului din Colectiv şi-au pierdut viaţa 64 de persoane, dintre care 27 au murit în incendiu, 25 în spitalele din ţară şi 12 în spitalele din străinătate. După incendiu au fost internaţi în spitalele din Capitală 147 de răniţi. În prezent, mai sunt 10 persoane rănite în spitalele din străinătate: șase în Belgia, doi în Germania și doi în Marea Britanie.

Foto: Facebook

Distribuie:

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Recomandari

Recent
Popular
Etichete

Citeste Zi de Zi Online


 

 

 




 

 

Print


 

Media kit Zi de Zi 2022-2023

Transilvania Business

ARHIVE