Home / Social / Peste 300 de șomeri școliți la cursuri gratuite

Peste 300 de șomeri școliți la cursuri gratuite

 

Agenţia Judeţeană pentru Ocuparea Forţei de Muncă Mureş a organizat 15 programe de formare profesională în primele patru luni ale anului 2016, după cum ne informează Gheorghe Ştef, director executiv, Agenția Județeană pentru Ocuparea Forței de Muncă Mureș.

La cursuri au participat un număr de 304 şomeri care s-au perfecționat în meseriile de comerciant vânzător produse alimentare, administrator pensiune turistică, manichiură –pedichiură, cameristă, lucrător în structuri pentru construcții, bucătar, lucrător în comerț, tehnician maseur, îngrijitor bătrâni la domiciliu, instalator instalații sanitare și gaze, sudor, limba engleză, inspector resurse umane, expert achiziții publice și contabil.

Potrivit legislației privind sistemul asigurărilor pentru şomaj şi stimularea ocupării forţei de muncă, de cursuri de iniţiere, calificare, specializare sau perfecţionare, beneficiază gratuit persoanele aflate în căutarea unui loc de muncă înregistrate în evidențele agenţiei precum şi persoanele care desfăşoară activităţi în mediul rural şi nu realizează venituri lunare sau realizează venituri mai mici decât valoarea indicatorului social de referinţă în vigoare (500 lei) şi care sunt înregistrate la agenţia pentru ocuparea forţei de muncă.

Serviciile de formare profesională asigură creşterea şi diversificarea competențelor profesionale în scopul asigurării mobilităţii şi reintegrării pe piaţa muncii.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Regulile de preluare a articolelor

Acest articol este proprietatea Cotidianului Zi de Zi și este protejat de legea drepturilor de autor. Orice preluare a conținutului se poate face doar în limita a 500 de semne, cu citarea sursei și cu link către pagina acestui articol.

De asemenea, verificati

Un alt mureșean ucis de urs la lăsatul serii (UPDATE)

Un bărbat de 80 ani, cioban la stână, a fost atacat de urs pe raza …