Se deschide un nou serviciu de evidență a persoanelor Slider
  • redactia
  • 0 comentarii
  • 1068 Vizualizări

Se deschide un nou serviciu de evidență a persoanelor

 

Începând din data de 16 mai, va funcţiona efectiv noul Serviciu Public Comunitar Local de Evidenţă a Persoanelor (S.P.C.L.E.P.) al comunei Rîciu.

Cu această dată, cei 8.300 locuitori care au domiciliul sau reşedinţa în comunele Rîciu, Crăieşti, Pogăceaua şi Şincai – localităţi arondate la S.P.C.L.E.P. Rîciu, se pot adresa acestui serviciu care va funcţiona la sediul Primăriei comunei Rîciu, str. Gheorghe Şincai nr.58.

Scopul serviciului este de a exercita competenţele legale pentru punerea în aplicare a prevederilor actelor normative care reglementează activitatea de evidenţă a persoanlor şi stare civilă.

Noul serviciul este subordonat Consiliului Local Rîciu şi deserveşte pe linie de evidenţă a persoanelor, populaţia din comunele Rîciu, Crăieşti, Pogăceaua şi Şincai pentru punerea în legalitate cu acte de identitate, iar pe linie de stare civilă, cetăţenii comunei Rîciu, asigurând întocmirea actelor de stare civilă şi eliberarea certificatelor de naştere, căsătorie şi deces.

”Prin demararea activităţii la nivelul comunei Rîciu, se aduc mai aproape de cetăţeni serviciile specializate şi se asigură soluţionarea cu celeritate a solicitărilor, cetăţenii din cele 4 comune nemaifiind obligaţi să se deplaseze la S.P.C.L.E.P. Tîrgu Mureş, respectiv Reghin pentru obţinerea actelor de identitate”  menționează Codruța Sava, director executiv Direcția Județeană de Evidență a Persoanelor Mureș.

Distribuie:

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Recomandari

Recent
Popular
Etichete

Citeste Zi de Zi Online


 

 

 




 

 

Print


 

Media kit Zi de Zi 2022-2023

Transilvania Business

ARHIVE