VIDEO: Serviciu de evidenţă a persoanelor inaugurat la Râciu Administratie
  • alex.toth
  • 0 comentarii
  • 1150 Vizualizări

VIDEO: Serviciu de evidenţă a persoanelor inaugurat la Râciu

A evidenta persoanelor raciu
Locuitorii comunelor Râciu, Pogăceaua, Şincai şi Crăieşti au la dispoziţie, începând de luni, 16 mai, un Serviciu Public Comunitar Local de Evidenţă a Persoanelor care funcţionează în incinta Primăriei comunei Râciu, în două birouri special amenajate, şi deserveşte aproximativ 8.800 de cetăţeni.

D ioan vasu

Asocierea, cheia proiectelor importante

Inaugurarea noului serviciu a avut loc în prezenţa a peste 30 de invitaţi, printre care şi un sobor de preoţi, care a oficiat o slujbă de sfeştanie. Gazda evenimentului a fost Ioan Vasu, primarul comunei Râciu, care a subliniat importanţa asocierii între unităţile administrativ-teritoriale din zona câmpiei judeţului Mureş. „Dacă ideea cu pompierii şi SMURD-ul am luat-o din 1999, când am fost în Danemarca unde am văzut ce înseamnă SMURD-ul şi voluntariatul de acolo, în 2002 am încercat să facem aşa ceva la Râciu şi nu am reuşit deoarece erau costuri foarte mari, am găsit soluţia şi mi-am dat seama că la comunele mai mici, de 3.500 – 4.000 de locuitori, numai asocierea este varianta de a ne face utili pentru cetăţenii noştri. Aşa am reuşit să facem staţia de transfer gunoi menajer, ne-am asociat în Asociaţia „Câmpia Transilvană” cu 13 unităţi administrativ-teritoriale. Aşa am reuşit să facem SMURD-ul, aşa am reuşit să facem unitatea de pompieri, prin asocierea a şase comune: Râciu, Ceuaşu de Câmpie, Şincai, Pogăceaua, Sânpetru de Câmpie şi Crăieşti. De mult am avut ideea cu evidenţa populaţiei, am vorbit cu doamna directoare cu ani în urmă, ne-am consultat cu domnul secretar, am luat referinţe de la alţi colegi”, a afirmat Ioan Vasu. „Este foarte important ca cetăţeanul să nu se mai deplaseze pentru orice la Târgu-Mureş sau chiar la Reghin”, a adăugat primarul comunei Râciu, care nu a uitat să mulţumească tuturor persoanelor care şi-au adus contribuţia la realizarea noului Serviciu.

B evidenta persoanelor raciu

Sprijin din partea profesioniştilor

Reprezentanţii administraţiilor din comunele Râciu, Pogăceaua, Şincai şi Crăieşti au fost felicitaţi de col. Dorel Demian, şeful Serviciului de Telecomunicaţii Speciale Mureş, şi de Codruţa Sava, directorul executiv al Direcţiei Judeţene de Evidenţă a Persoanelor Mureş. „Sunt lucruri deosebite care s-au făcut aici, din punct de vedere al profesiei pe care o am, al Serviciului de Telecomunicaţii Speciale, vă spun că a fost o mare provocare să realizăm nişte sisteme de comunicaţii de mare performanţă şi de calitate”, a afirmat col. Dorel Demian. „Acest serviciu, aşa cum spunea şi domnul primar, este o realizare a comunei, serviciile specializate sunt aduse practic mai aproape de cetăţeni, aceştia nemaifiind nevoiţi să meargă la Reghin sau la Târgu-Mureş pentru obţinerea actelor de identitate”, a menţionat Codruţa Sava.

Cuvântul de final i-a aparţinut subprefectului Nagy Zsigmond. „Încă există satisfacţii în administraţia publică. Dacă n-ar exista satisfacţii, atunci nu am face această meserie, iar această realizare este o satisfacţie foarte, foarte mare pentru noi, care lucrăm în administraţia publică”, a spus subprefectul Nagy Zsigmond.

F evidenta persoanelor raciu

Serviciu util pentru cetăţeni

La inaugurarea Serviciului Public Comunitar Local de Evidenţă a Persoanelor din incinta Primăriei Râciu a participat şi Vasile Vereş, primarul comunei Crăieşti, care s-a declarat foarte mulţumit că de acum înainte cetăţenii nu vor fi nevoiţi să se mai deplaseze până la Reghin pentru obţinerea actelor de identitate. „Serviciul inaugurat este foarte important pentru locuitorii comunei Crăieşti deoarece iniţial se mergea la Reghin pentru aceste servicii, iar distanţa dintre Crăieşti şi Reghin este de circa 30 de kilometri, iar acum distanţa faţă de serviciul inaugurat la Râciu este de 8 kilometri. În plus, majoritatea cetăţenilor din comuna Crăieşti sunt agricultori şi au tangenţă mult mai mare cu zona în care se află şi comuna Râciu, decât cu zona municipiului Reghin. E bine că primarii au ajuns la un numitor comun, şi am reuşit să înfiinţăm acest serviciu în folosul oamenilor de rând”, a afirmat Vasile Vereş.

E

Distribuie:

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Recomandari


Citeste Zi de Zi Online


 

 

 




 

 

 

Print


 

Transilvania Business

ARHIVE