Dezvoltarea staţiunii Sovata, pariul lui Fülöp László Zsolt Administratie
  • redactia
  • 0 comentarii
  • 1319 Vizualizări

Dezvoltarea staţiunii Sovata, pariul lui Fülöp László Zsolt

1Noul primar al oraşului Sovata, Fülöp László Zsolt (UDMR), a depus jurământul joi, 30 iunie, cu ocazia şedinţei festive de constituire a Consiliului Local Sovata. La eveniment au participat prefectul judeţului Mureş, dr. Lucian Goga, şi fostul primar al oraşului Sovata timp de 16 ani, Peter Ferenc, în prezent preşedinte al Consiliului Judeţean Mureş. Cu ocazia aceleiaşi şedinţe, a fost ales şi noul viceprimar al oraşului Sovata, în persoana lui Kiss Ferenc (UDMR).

2

Reporter: Pentru început, vă rog spuneţi-ne câteva lucruri despre dumneavoastră…

Fülöp László Zsolt: Am vârsta de 36 de ani, sunt căsătorit, am doi copii, o fetiţă de 4 ani şi un băiat de 6 ani şi sunt sărăţean. Am terminat Ingineria, am lucrat ca şef compartiment tehnic la o fabrică de mobilă, ulterior, 11 ani am lucrat la Danubius, la compartimentul tehnic, unde am fost responsabil de investiţii şi ulterior cumulat cu funcţia de responsabil de întreţinere, de securitate în muncă, PSI şi mediu, iar în ultimii doi ani am fost director tehnic. Am intrat în politică în 2008, an în care am candidat la Consiliul Local. N-am reuşit atunci să intru în Consiliul Local, dar am sprijinit echipa în toată această perioadă.

Rep.: Aţi obţinut un rezultat de 100% la alegerile din 5 iunie. Ce mesaj aveţi pentru locuitorii oraşului Sovata?

F.L.Z.: Le mulţumesc pentru încrederea cu care m-au votat, mulţumesc pentru susţinerea primită din partea fostului primar, domnul Peter Ferenc, şi echipei dânsului, şi îl asigur că voi continua proiectele începute de către staff-ul anterior. O să încercăm să dezvoltăm oraşul pe axa principală care este turismul. Adevărul e că în mandatele sale de primar domnul Peter Ferenc a făcut foarte multe pentru acest domeniu, dar mai avem şi alte lucruri de făcut, dezvoltarea localităţii trebuie să fie continuă.

Rep.: Cu ce echipă de consilieri locali veţi colabora în următorii patru ani?

F.L.Z.: În Consiliul Local avem 17 consilieri, iar din cei 17 un număr de 14 aparţin grupului UDMR, doi sunt de la PSD şi unul de la Partida Romilor. Am încercat ca echipa noastră de consilieri să acopere toate domeniile de activitate, să aibă studii şi experienţă în domeniile pe care le reprezintă, astfel încât colegii care fac parte din comisiile de specialitate ale Consiliului Local să facă faţă domeniilor respective de activitate. La noi nu se pune problema că proiectele noastre ar putea fi blocate. Îi rog pe toţi consilierii să susţină proiectele pentru dezvoltarea oraşului şi a comunităţii. Începând cu acest mandat vom reforma comisiile de specialitate. Până acum aveam patru comisii, de acum încolo vom avea cinci, comisia cea nouă fiind dedicată turismului, comerţului şi sportului. Celelalte patru comisii sunt următoarele: comisia economico-financiară, comisia de urbanism şi amenajare teritorială şi agricultură, comisia de educaţia şi comisia socială.

4

Rep.: Cu ce auspicii începeţi colaborarea cu noul viceprimar al oraşului Sovata, Kiss Ferenc?

F.L.Z.: Domnul Kiss Ferenc a lucrat la Primărie, ca responsabil cu amenajări teritoriale, drumuri, întreţinere. I-am propus să fie viceprimar în echipa mea şi mă bucur că a acceptat. Sper ca împreună să facem multe lucruri frumoase pentru comunitatea din Sovata.

Rep.: Ce priorităţi v-aţi propus pentru perioada 2016-2020?

F.L.Z.: Prioritatea cea mai mare este turismul, iar a doua prioritate este formarea unei comunităţi sănătoase, energice, să încercăm să asigurăm condiţii economice astfel încât tinerii să nu plece din localitate. În privinţa turismului, cea mai importantă măsură ar fi prelungirea sezonului. Sunt perioade de primăvară şi de toamnă când e destul de linişte la Sovata. Sezonul poate fi prelungit deoarece potenţial există în acest sens. Încercăm să atragem turişti prin sport şi activităţi în aer liber, astfel încât staţiunea să fie plină şi în extra-sezon. E una din priorităţile mele.

A consemnat Alex TOTH

5

3

 

 

Distribuie:

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Recomandari


Citeste Zi de Zi Online


 

 

 




 

 

 

Print


 

Transilvania Business

ARHIVE