Share

Home / Cultură / Jazz-ul deschide stagiunea „Muzică și Arte la Muzeu” la Palatul Toldalagi

Jazz-ul deschide stagiunea „Muzică și Arte la Muzeu” la Palatul Toldalagi

Muzeul Județean Mureș – secția de Etnografie și Artă Populară împreună cu Asociația Neumarkt Events vă invită la primul eveniment inclus în stagiunea „Muzică și Arte la Muzeu”. Artiștii care vor concerta în seara de vineri, 12 august de la ora 19.00 în curtea palatului Toldalagi (Muzeul de Etnografie) sunt vocalista Teodora Spînu și pianistul Daniel Csikos alături de un invitat special: muzicianul Pedro Negrescu. Intrarea la eveniment este liberă. ”Am colaborat foarte bine cu Muzeul Județean Murel în alte proiecte și văzând că din păcate nu mai continuă proiectul „Concertele Orașului” , iar oferta de evenimente muzicale este destul de săracă, m-am gândit să bucur târgumureșenii cu câteva evenimente muzicale mai mici dar cu invitați deosebiți. Muzicienii care vor cânta în curtea interioară a Palatului Toldalagi unde se află secția de Etnografie și Artă Populară a Muzeului Județean Mureș sunt foarte diferiți, de la foarte tineri la muzicieni consacrați. Neumarkt Events și Muzeul Județean doresc să continue acest proiect și poate să îl exitindă și în alte domenii ale artelor. Nu vor fi doar seri de jazz, proiectul va include recitaluri de muzică clasică, muzică de cameră și nu în ultimul rând folclor”, ne-a declarat Ana Maria Galea, coordonatorul proiectului „Muzică și Arte la Muzeu”.

Activitate prolifică în slujba muzicii

Teodora SpinuIoana-Teodora Spînu , invitatul special al concertului de vineri seara de la Muzeul Etnografic este absolventă a Universității Naționale de Muzică din București unde a studiat secția de jazz condusă de pianistul și profesorul universitar Mircea Tiberian. Vocalista a susținut numeroase concerte în cadrul unor festivaluri de jazz din București: Festivalul “Femei pe Mătăsari” , Festivalul de Jazz în aer liber “ Promenada Mall”, Festivalul Naţional de Improvizaţie – Godot. În toamna anului 2013 a susținut un concert în stagiunea “Seri de Jazz şi muzică clasică” – proiect desfășurat de Radio România Târgu Mureş. A participat la workshop-uri muzicale precum Academia Icon Arts – International Contemporary Arts summer classes din Sibiu, Tabăra de Jazz și Muzică Improvizată de la Sfântu Gheorghe unde a lucrat cu profesorii Mircea Tiberian, Luiza Zan, John Betch, Tóth Viktor, Ágnes Lakatos, Gabor Winand.

Share

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Regurile de preluare a articolelor

Acest articol este proprietatea Cotidianului Zi de Zi și este protejat de legea drepturilor de autor. Orice preluare a conținutului se poate face doar în limita a 500 de semne, cu citarea sursei și cu link către pagina acestui articol.

De asemenea, verificati

Începe ediția a 7-a a Festivalului Electric Castle!

Cu peste 300.000 de metri pătrați amenajați de la zero pentru a deveni spațiul experiențelor …

Share
Share