Cinci supereroi din Mureș au câștigat nouă medalii la olimpiada paralimpică din Polonia Sanatate
  • teodora.mindru
  • 0 comentarii
  • 535 Vizualizări

Cinci supereroi din Mureș au câștigat nouă medalii la olimpiada paralimpică din Polonia

Asociația „Împreună pentru copiii cu cancer” a participat, în luna august, la Onko-Olimpiada din Varșovia, Polonia, o competiție paralimpică internațională pentru copii și tineri care au experimentat o boală oncologică. Cu trei medalii de aur, trei de argint și trei de bronz s-a întors acasă lotul pregătit de instructorul Láposi Győző și format din cinci campioni.

Curajoși și cu spiritul de învingători la ei, cei cinci eroi sportivi s-au antrenat și au pornit spre miniolimpiada din Varșovia. „Ne-am pregătit conștiincios pentru această luna august încă din primăvară. Am fost invitați de o fundație din Polonia să participăm la un eveniment sportiv internațional: Onko-Olimpiada. Am format o echipă de cinci eroi sportivi care s-au antrenat pentru a participa la competițiile sportive. Ne-am echipat frumos, am luat cu noi curajul și spiritul de învingător și am pornit din nou la drum cu lotul olimpic spre Varșovia. A fost o miniolimpiadă veritabilă, cu ceremonie de deschidere, reprezentanții fiecărei țări au defilat cu drapelul țării, s-a arborat steagul olimpic și s-a aprins flacăra olimpică”, a afirmat Gabriela Farczádi, președintele Asociației „Împreună pentru copiii cu cancer”.

2 copiiO ploaie de medalii
Ajunși la miniolimpiadă, copiii au concurat la înot, atletism și badminton, iar pentru munca pe care au depus-o au fost răsplătiți cu o ploaie de medalii. Participarea la această competiție face parte dintr-un program al Asociației „Împreună pentru copiii cu cancer”, care încurajează copiii care au terminat tratamentul oncologic să se recupereze fizic și psihic prin sport.
„Au fost competiții pe mai multe discipline sportive, copiii din echipa noastră au concurat la înot, atletism și badminton. Orele de antrenament, efortul depus pentru pregătire, seriozitatea de care au dat dovadă au fost răsplătite cu o ploaie de medalii: 3 de aur, 3 de argint, 3 de bronz. Suntem foarte mândri de supereroii noștri, pentru că au reprezentat cu onoare Târgu- Mureșul și România la o competiție internațională și au obținut rezultate remarcabile. Mulțumim antrenorilor care au pregătit copiii. Participarea la Onko-Olimpiadă face parte din programul „Back in Game” al asociației noastre, prin care încurajăm copiii care au terminat tratamentul oncologic să facă sport, pentru o cât mai rapidă recuperare fizică, psihică și emoțională. Acești copii au urcat pe podium în lupta cu boala și acum au urcat pe podium la olimpiadă, au câștigat medalii, s-a cântat imnul, am râs și am plâns de bucurie și am avut inima plină de recunoștință”, a precizat Gabriela Farczádi.

4 premiiMesaj emoționant transmis copiilor
Gabriela Farczádi le-a transmis un mesaj emoționant copiilor: boala este un balaur pe care îl pot învinge dacă luptă cu încredere. A fost o vară plină de activități frumoase și inedite, iar toamna se anunță la fel de bogată în proiecte sociale menite să-i ajute pe micii pacienți să treacă mai ușor pentru boală sau să se recupereze mai repede după tratamentul oncologic. „O vară frumoasă și reușită în care am îndeplinit și câteva dorințe prin programul „Silver Box”, am fost în mijlocul mureșenilor la Vâltoare și i-am vizitat periodic și pe micii pacienți care au fost internați pentru tratament. Dragi copii, luptați cu încredere, boala este un balaur pe care puteți să-l învingeți și în vara următoare vă așteptăm să fiți alături de noi și să ne bucurăm împreună de o nouă viață. Începem toamna cu alte proiecte frumoase și interesante, vă invităm să ne urmăriți în media și pe internet. Evenimentele verii 2016 am reușit să le realizăm cu ajutorul sponsorilor, companii și persoane fizice, participanților la evenimente caritabile, partenerilor în proiecte și voluntarilor. Vă mulțumim că sunteți alături de noi și împreună facem minuni”, a transmis Gabriela Farczádi.3 alergare

Distribuie:

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Recomandari


Citeste Zi de Zi Online


 

 

 




 

 

 

Print


 

Transilvania Business

ARHIVE