Centru de Excelenţă ISU, proiect PSD realizat la Gorneşti Administratie
  • redactia
  • 0 comentarii
  • 695 Vizualizări

Centru de Excelenţă ISU, proiect PSD realizat la Gorneşti

Consilierii judeţeni au aprobat miercuri, 21 decembrie, într-o şedinţă ordinară de lucru, transmiterea unui imobil din domeniul public al judeţului Mureş şi din administrarea Consiliului Judeţean Mureş în domeniul public al statului.

Concret, hotărârea prevede transferarea terenului fostei unități militare din Gornești către Ministerul Afacerilor Interne, pentru realizarea Centrului de excelenţă în pregătirea personalului operativ la dezastre în județul Mureș, proiect propus de Partidul Social Democrat Mureş pentru dezvoltarea județului în campania electorală pentru alegerile locale din vara acestui an.

Viitorul Centru, „cel mai modern din Europa”

Terenul fostei unități militare se afla în proprietatea Consiliului Judeţean Mureș din 2006, iar hotărârea a fost salutată de grupul consilierilor judeţeni ai Partidului Social Democrat Mureş. „Centrul de Excelență în pregătirea personalului operativ la dezastre va fi construit pe locul fostei unități militare din Gornești. Acesta ar urma să fie cel mai modern centru de acest fel din Europa. Investiția va fi realizată prin programul de accesare a fondurilor europene pentru perioada de finanţare 2014-2020. Din punctul nostru de vedere, realizarea acestui obiectiv naţional în județul Mureș înseamnă o recunoaștere a eforturilor medicilor și pompierilor mureșeni în implementarea sistemului SMURD, care acum a devenit sistem naţional. PSD rămâne consecvent în implementarea proiectelor propuse pentru guvernarea locală a județului Mureș”, se precizează într-un comunicat remis de Biroul de presă al PSD Mureş.

Proiect iniţiat de PSD

Ideea proiectului a fost anunţată în urmă cu un an de parlamentarii social-democraţi de Mureş Vasile Gliga, Alexandru Petru Frătean şi Florin Buicu, care au depus, în noiembrie 2015, un proiect de lege pentru înfiinţarea în judeţul Mureş a Institutului Naţional de Pregătire pentru Situaţii de Urgenţă din România. „PSD Mureș, prin consilierii săi județeni, a făcut un prim pas în realizarea proiectului național de înființare în județul nostru a unui Centru de excelență pentru Situații de Urgență. Acesta a fost și unul dintre principalele proiectele propuse de PSD Mureș pentru dezvoltarea județului în campania electorală pentru alegerile locale din vara acestui an”, se mai arată în comunicatul transmis de Biroul de presă al PSD Mureş.

 

Distribuie:

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Recomandari


Citeste Zi de Zi Online


 

 

 




 

 

 

Print


 

Transilvania Business

ARHIVE