Sfatul unui veteran de război ajuns la vârsta de 93 de ani Slider
  • redactia
  • 0 comentarii
  • 872 Vizualizări

Sfatul unui veteran de război ajuns la vârsta de 93 de ani

 

Te-ai gândit vreodată că starea de spirit influențează ceea ce ești, ceea ce faci și ceea ce ai? Oamenii și gesturile simple, pline de energie pozitivă, mai țin Lumea asta în picioare. La cei 93 de ani împliniți, Constantin Frătean duce o viață echilibrată, nu-și amintește să mai fi fost pe la doctor, după vaccinurile luate în copilărie, și ne dovedește că optimismul reprezintă o valoroasă resursă personală, capabilă să ne asigure succesul. După ce a supraviețuit războiului,  perioadelor de foamete şi de sărăcie, acum el privește timpul ca pe-o binecuvântare și se bucură de prezent, se ocupă singur de grădină, își face de mâncare, spală, se îngrijește de cei 3 nepoți și cei 3 strănepoți, iar prin experiențele sale de viață și-a câștigat dreptul să judece ce este important şi ce nu, ce are valoare pe termen lung şi ce nu. Prin urmare, poate da sfaturi tinerilor care nu ştiu în ce merită să investească timp şi energie, dar şi adulţilor care sunt măcinaţi de probleme şi îngrijoraţi peste măsură din orișice bai: „ Să iubiți. Asta e cel mai important. Eu am iubit o viață întreagă, și o viață întreagă am fost iubit”.

Reprezentanţii Instituţiei Prefectului – Judeţul Mureş, ai Garnizoanei Târgu Mureş şi ai Asociaţiei Naţionale a Veteranilor de Război – filiala Mureş au fost prezenţi miercuri, 22 februarie, acasă la veteranul Frătean P. Constantin, pentru a-l sărbători cu ocazia zilei sale de naştere.

Născut în 22 februarie 1924, veteranul avea gradul de sergent, la terminarea celui de al doilea război mondial.

”Am avut onoarea de a-l sărbători astăzi pe veteranul de război Frătean P. Constantin, ajuns la venerabila vârstă de 93 de ani. M-am bucurat să spun din nou “prezent”, alături de reprezentanţii Garnizoanei Târgu Mureş şi ai Asociaţiei Naţionale a Veteranilor de Război – filiala Mureş, la acest moment deosebit din cadrul proiectului „Onor veteranilor mureşeni”, în care ne-am exprimat toată aprecierea pentru o viață frumoasă, dedicată familiei și Patriei. La mulți ani!” a precizat prefectul județului Mureș, Lucian Goga.

DSC_0097

La împlinirea celor 93 de ani, general maior (r) Gheorghe Popa, președintele Asociației Naționale a Veteranilor de Război, filiala Mureș, a acordat o diplomă domnului Constantin Frătean, în semn de prețuire a luptei pentru credință, libertate, dreptate și pentru apărarea țării și întregirea neamului.

Colonel Dacian-Tiberiu Șerban, comandantul Brigăzii 6 Operații Speciale ”Mihai Viteazul”, i-a acordat veteranului de război o diplomă în semn de prețuire  pentru întreaga activitate pusă în slujba țării și a Armatei României, pentru contribuția adusă la eliberarea teritoriului național. ”Această sărbătoare ne oferă nouă, militarilor activi, plăcuta ocazie de a vă transmite întreaga noastră admirație și pentru curajul și devotamentul față de patrie dovedite pe câmpul de luptă. Vă dorim multă sănătate și un sincer La mulți ani!” a precizat col. Dacian-Tiberiu Șerban.

Distribuie:

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Recomandari

Recent
Popular
Etichete

Citeste Zi de Zi Online


 

 

 




 

 

Print


 

Media kit Zi de Zi 2022-2023

Transilvania Business

ARHIVE