Aplicație pentru victimele violenței Social
  • vali.covaciu
  • 0 comentarii
  • 251 Vizualizări

Aplicație pentru victimele violenței

Reprezentanta Institutului Est-European pentru Sănătatea Reproducerii (EEIRH), Ionela Horga, a precizat că proiectul cu IBM vizează domeniul violenței în familie, pornind de la faptul că numai în ultimele luni au fost ucise patru femei – victime ale violenței în familie. Astfel, s-a lucrat la dezvoltarea unei aplicații care va cuprinde informații ce vor răspunde nevoilor victimei.

Aplicația a fost prezentată în cadrul unui eveniment organizat, în 29 mai, la Uiversitatea de Medicină și Farmacie din Târgu Mureș dedicat rezultatelor programelor de voluntariat ale IBM Corporate Service Corps desfășurate la Tîrgu Mureș în ultimele patru săptămâni. Programele au beneficiat de asistența unei echipe multidisciplinare formată din specialiști de top ai IBM care provin din USA, Japonia, Australia, Taiwan, India, Filipine și Costa Rica.

„Aplicația ne va ajuta să ajungem la victime și potențiale victime”

„Momentul de față ne arată că victimele violenței în familie nu au informații corecte despre ce înseamnă violența în familie, nu știu unde să meargă, la ce instituții să se adreseze și nu știu de ce tip de servicii pot să beneficieze. Aplicația ne va ajuta să ajungem la victime și potențiale victime, indiferent că se află în mediul rural sau urban, și ea va funcționa independent de conexiunea la internet”, a precizat Ionela Horga.

Daphne Lan, IBM Taiwan, ne-a arătat un prototip al aplicației, precizând că potrivit statisticilor procentul utilizatorilor de smartphone în România a ajuns la 60%. „De aceea, Institutul Est-European a venit cu ideea de a crea un nou canal prin care se poate veni în sprijinul femeilor și fetelor, în special în ajutorul celor care se confruntă cu situații de violență în familie. Pentru a putea oferi consultnță cât mai adecvată clientului nostru am realizat interviuri cu persoane care intră în contact cu astfel de cazuri: medici, psihologi, psihiatri, consilieri legali, asistenți sociali și agenți de poliție”, a precizat Daphne Lan.

Distribuie:

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Recomandari


Citeste Zi de Zi Online


 

 

 




 

 

 

Print


 

Transilvania Business

ARHIVE