Home / Cultură / Festivalul „Virginia Zeani”, la Solovăstru, Reghin și Târgu-Mureș

Festivalul „Virginia Zeani”, la Solovăstru, Reghin și Târgu-Mureș

Festivalul „Virginia Zeani” debutează joi, 22 iunie, ora 11:00 cu decernarea titlului de „Cetățean de Onoare” a localității Solovăstru sopranei Virginia Zeani, eveniment găzduit de Primăria Solovăstru. Programul primei zile continuă la Muzeul Etnografic „Anton Badea”, ora 11:00 cu expoziția temporară „Virginia Zeani”, și decernarea distincției ”ALAE” oferită de Consiliul Județean Mureș , eveniment găzduit de Sala Oglinzilor din Palatul Culturii, inclus în cadrul deschiderii oficiale a Festivalului Concurs ”Virginia Zeani”. Vineri, 23 iunie, ora 10:00 va debuta la Palatul Culturii Consursul de canto “L ́Assoluta Virginia Zeani” din cadrul Festivalului Virginia Zeani, programul zilei fiind completat de un concert muzică și operă clasică găzduit de Biserica din Cetatea Târgu-Mureș. Chiar dacă nu face parte din stagiunea Filarmonicii, vreau să vă invit la un Concert coral extraordinar pe care îl susține Corul mixt al instituției, vineri, 23 iunie, de la ora 18:00 în Biserica din Cetate, eveniment artistic din cadrul Festivalului Virginia Zeani, proiect ce demarează în orașul nostru în acest an. Organizatorii își propun să elogieze de acum înainte personalitatea de excepție a celebrei soprane Virginia Zeani născută pe plaiuri mureșene, la Solovăstru, și care decenii la rând a dus peste mări și țări renumele artei lirice românești contemporane. Așadar, seria de evenimente din prima ediție de Festival dedicat Virginiei Zeani, artista trecută deja de pragul a noua decenii de viață și căruia îi dorim în continuare multă sănătate, putere, bucurii și fericire, va fi deschisă de renumitul Cor mixt al Filarmonicii pe care am prilejul să îl dirijez și cu această ocazie. Doamna Sikó Szidónia, maestru de studii cor, mă ajută ca de fiecare dată și la pregătirea acestui concert la care își vor mai aduce aportul alți trei artiști din orașul nostru, tenorul Szabó Levente, pianista Antonia Someșan și organista Silvia Stroia. Programul concertului cuprinde lucrări a cappella și coruri celebre din opere”, a precizat Vasile Cazan, dirijor, Managerul Filarmonicii de Stat Tîrgu Mureș.

Festivalul continuă sâmbătă, 24 iunie la Palatul Culturii cu Gala Laureaților, urmată de un concert de operă. Ultima zi de festival aduce un frumos cadou iubitorilor operetei, prin spectacolul „La Traviatta” care va avea loc la Teatrul Național, duminică 25 iunie, începând cu ora 18:00.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Regulile de preluare a articolelor

Acest articol este proprietatea Cotidianului Zi de Zi și este protejat de legea drepturilor de autor. Orice preluare a conținutului se poate face doar în limita a 500 de semne, cu citarea sursei și cu link către pagina acestui articol.

De asemenea, verificati

Captură de droguri! Peste 1,5 kg de cannabis și hașiș confiscate, o persoană arestată!

Peste 1,5 kg de droguri de risc, cannabis (sub formă de plante verzi  şi muguri …