Share

Home / Slider / Mesajul Părintelui Arhiepiscop Irineu cu prilejul Zilei Internaționale a Femeii

Mesajul Părintelui Arhiepiscop Irineu cu prilejul Zilei Internaționale a Femeii

Biroul de presă al Arhiepiscopiei Ortodoxe Alba Iulia a transmis, prin intermediul unui comunicat, mesajul Părintelui Arhiepiscop Irineu cu prilejul Zilei Internaționale a Femeii, pe care îl redăm, integral, în rândurile de mai jos.

În ziua de 8 martie, atenţia noastră se îndreaptă spre femeia creştină în care se împletesc simfonic delicateţea feminină cu virtutea curajului şi tendinţa spre contemplarea frumosului cu activitatea creatoare. La poarta inimii ei stă, drept strajă, conştiinţa, iar peste pragul inimii ei nu păşeşte decât datoria. Făcându-se „mărturie de evlavie” (II Tim. 2, 10), femeia, prin calităţile ei specifice, poate să-i stimuleze pe cei din jur, încât aceştia să fie mai conştiincioşi, mai ordonaţi şi mai productivi, atât pe plan personal, cât şi pe plan profesional.

În această zi dedicată femeilor, ne exprimăm afecţiunea noastră sinceră pentru aceste fiinţe minunate, pe care înţelepţii biblici le consideră drept „podoabă a casei” (cf. Sirah 26, 18) şi „mai de preţ decât mărgeanul” (cf. Pilde 31, 10). Totodată, Îl rugăm pe Bunul Dumnezeu să le facă parte de o viaţă liniştită, îmbibată cu parfumul suav al florilor de primăvară şi secondată de ciripitul armonios al păsărelelor din crângul înmugurit. La mulţi ani!”

(Redacţia)

Share

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Regurile de preluare a articolelor

Acest articol este proprietatea Cotidianului Zi de Zi și este protejat de legea drepturilor de autor. Orice preluare a conținutului se poate face doar în limita a 500 de semne, cu citarea sursei și cu link către pagina acestui articol.

De asemenea, verificati

Sărbătoarea chiherenilor și urisenilor, în perioada 31 august-1 septembrie

Comuna Chiheru de Jos, respectiv satele Chiheru de Jos, Chiheru de Sus, Urisiul de Jos …

Share
Share