Share

Home / Administratie / Investiţiile imobiliare, susţinute de autorităţile din Iernut

Investiţiile imobiliare, susţinute de autorităţile din Iernut

Primarul oraşului Iernut, Ioan Nicoară, răspunde în mini-interviul următor la câteva întrebări despre dezvoltarea imobiliară a localităţii aflată la circa 30 kilometri de municipiul Târgu-Mureş, pe DN 13, la doi kilometri de intersecţia acestuia cu DN 14A.

Reporter: Care sunt modalităţile prin care Primăria oraşului Iernut sprijină investitorii care doresc să construiască sedii de afaceri sau case şi blocuri pe teritoriul oraşului Iernut?

Ioan Nicoară: Primăria oraşului Iernut sprijină investitorii care doresc să construiască sedii de afaceri sau ansambluri rezidenţiale pe teritoriul oraşului Iernut prin asfaltarea străzilor şi modernizarea trotuarelor, amenajarea de complexe comerciale, amenajare de complexe de agrement, introducerea utilităţilor – apă şi canalizare pe sate, construirea unei piste pentru biciclete în oraşul Iernut, construirea de blocuri pentru locuinţe sociale, modernizarea drumului comunal DC 86 Iernut – Sălcud, construirea unui cămin cultural şi a unui parc de joacă pentru copii în satul Cipău.

Rep.: Câte solicitări există în anii 2017 şi 2018 pentru autorizaţii PUZ – construire ansambluri rezidenţiale?

I.N.: La nivelul Primăriei, pentru autorizaţii PUZ construire ansambluri rezidenţiale, case şi blocuri, la nivelul anilor 2017-2018 există o solicitare pentru locuinţe sociale.

Rep.: Care este termenul mediu pentru eliberarea unei autorizaţii de construcţie?

I.N.: Termenul mediu pentru eliberarea unei autorizaţii de construire este de 25-30 de zile.

Rep.: Care este media anuală a numărului de autorizaţii de construcţii eliberate de Primăria oraşului Iernut în perioada 2014-2018?

I.N.: Media anuală a numărului de autorizaţii de construcţii eliberate de Primărie în perioada 2014-2018 este de 43 de autorizaţii/an.

Rep.: Care sunt zonele cele mai solicitate de dezvoltatorii imobiliari?

I.N.: Zonele cel mai solicitate de dezvoltatorii imobiliari sunt strada Mihai Eminescu, la ieşirea din oraşul Iernut spre Cluj Napoca, de-a lungul drumului european E60, pe drumul comunal DC 86 Iernut – Sălcud şi de-a lungul drumului naţional DN 14A Mediaş – Târnăveni – Iernut.

A consemnat Alex TOTH

Share

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Regurile de preluare a articolelor

Acest articol este proprietatea Cotidianului Zi de Zi și este protejat de legea drepturilor de autor. Orice preluare a conținutului se poate face doar în limita a 500 de semne, cu citarea sursei și cu link către pagina acestui articol.

De asemenea, verificati

EXCLUSIV! UM 01016 Târgu-Mureş, achiziţii de 15 milioane de dolari de la Guvernul SUA!

Unitatea Militară (UM) 01016 Târgu-Mureş a lansat în urmă cu câteva zile, în data de …

Share
Share