Share

Home / Administratie / Legături pentru realizarea de investiții și schimburi culturale între Sighișoara și orașe din China

Legături pentru realizarea de investiții și schimburi culturale între Sighișoara și orașe din China

La invitația Asociației de prietenie a Chinei cu Țările Externe, o delegație a Primăriei municipiului Sighișoara, condusă de primarul Ovidiu-Dumitru Mălăncrăvean, a efectuat, în perioada 5-14 iunie,  o vizită de lucru în Republica Populară Chineză.

În perioada 7-9 iunie, delegația sighișoreană a participat la Forumul Primarilor China – CEEC care s-a desfășurat la Ningbo.

Ningbo este recunoscut ca fiind drumul antic al mătăsii și are privilegiul de a fi orașul- pilot Fabricat în China 2025.

Pentru că anul 2018 a fost desemnat la cea de-a şasea ediție a Summit-lui China – CEEC ca fiind Anul Cooperării între instituțiile și întreprinderile locale, forumul a oferit participanților posibilitatea de a-și împărtăși experiențele și de a stabili legături pentru realizarea de investiții și schimburi culturale.

De asemenea, Ningbo găzduiește de patru ani Târgul de Investiții China – CEEC, ajuns în topul preferințelor pentru cooperarea dintre China – CEEC.

„Ediția din acest an a Târgului de Investiții China – CEEC s-a desfășurat în perioada 8-12 iunie, iar în cadrul acestuia a fost prezentată și Sighișoara ca fiind o zonă de oportunitate pentru potențiali investitori interesați să-și dezvolte afacerile. În cadrul aceleiași vizite de lucru, delegația sighișoreană, la invitația primarului Li Ming, a avut întâlniri Districtul Wujiang, în cadrul cărora au fost discutate aspecte referitoare la stabilirea unei relații de parteneriat în vederea realizării unor schimburi în domeniul cultural, educațional și economic”, a precizat Ovidiu-Dumitru Mălăncrăvean, primarul municipiului Sighişoara.

(Redacţia)

Share

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Regurile de preluare a articolelor

Acest articol este proprietatea Cotidianului Zi de Zi și este protejat de legea drepturilor de autor. Orice preluare a conținutului se poate face doar în limita a 500 de semne, cu citarea sursei și cu link către pagina acestui articol.

De asemenea, verificati

FOTO. „Tonitza. Imagini ale copilăriei”, o expoziție-eveniment unică la nivel național, în 150 de exponate

Muzeul Județean Mureș va deschide pe 1 martie o expoziție unică în România care, prin …

Share
Share