Deschiderea noului an cercetășesc, o reușită! Slider
  • Elena.Polearus
  • 0 comentarii
  • 511 Vizualizări

Deschiderea noului an cercetășesc, o reușită!

Deschiderea noului an cercetășesc a avut loc în sâmbăta însorită din 20 octombrie când s-au adunat 75 cercetași, 16 non-cercetași și 12 potențiali voluntari adulți cu 2 copii (pe care au vrut să îi înscrie ca beneficiari direcți) pentru o zi de distracție verde în cadrul Cetății Medievale Târgu-Mureș.

Organizația Națională Cercetașii României (www.scout.ro) este cea mai veche mișcare educațională de tineret din România, cu aproximativ 5.000 de membri activi în peste 80 de comunități locale. Cercetășia este un model educațional, de formare continuă, având ca scop dezvoltarea de indivizi responsabili și implicați în comunitățile din care fac parte.

Radu Ioanițescu

Mai multe activități în aer liber

Interesul față de evenimentul din octombrie nu poate fi comparat cu alți ani deoarece este pentru prima oară când a fost deschis către publicul larg. Proiectul „Deschiderea anului cercetășesc” a fost ales în cadrul unui concurs național de proiecte desfășurat de Organizația Națională Cercetașii României și finanțat prin programul de granturi „Împreună cu Lidl pentru un viitor mai bun”, Lidl Romania asigurând bugetul întregului eveniment.

„Această activitate reprezintă o oportunitate pentru cercetași de a dezvălui din tainele vieții cercetășești membrilor comunității locale, în speranța că aceștia din urmă vor adopta un stil de viață sustenabil și prietenos cu natura. Atitudinea incorectă a societății față de mediul înconjurător constituie una din problemele de actualitate asupra cărora cercetașii își vor concentra atenția, oferind soluții și un model de comportament adecvat”, susține Radu Ioanițescu, lider de exploatori.

Proiectul a fost organizat și coordonat de un grup de tineri liceeni, membri ai organizației cercetășești, și anume Andra Gabor, Luminița Florea, Denisa Alexa, Iulia Berariu, Mara Mironiuc, Crina Petrișor și Lazăr Sophia, sub mentoratul liderului Carmen Sîngeorzan. „Implementarea proiectului i-a ajutat pe membrii echipei de organizare să se dezvolte pe plan profesional și personal, învățând în mod practic etapele pregătirii unui eveniment de la început până la sfârșit. A fost un exemplu concret de învățare prin acțiune, un lucru specific cercetășiei”, a punctat Radu Ioanițescu.

Tehnologia, un prieten când e folosită cum trebuie

Este interesant succesul cercetășiei în zilele noastre, având în vedere că mai nou copiii practic „se nasc” cu telefonul în mână. „Metodele abordate de către organizația noastră vin în completarea educației formale, școala, și se adaptează continuu nevoilor tinerilor din ziua de astăzi. Credem cu tărie că activitățile dinamice desfășurate în aer liber și conexiunea cu natura joacă un rol important în dezvoltarea copiilor și tinerilor, iar tehnologia poate fi aliatul nostru dacă știm cum să o folosim. Astfel, prin intermediul canalelor de comunicare online putem atrage mai ușor tinerii către cercetășie, iar dispozitivele și platformele digitale ne ușurează etapele organizatorice”, spune Radu Ioanițescu.

Cercetașii nu se vor opri din demersurile lor nici în anul ce vine. „Ne dorim ca în anul 2019 să ne continuăm activitățile tradiționale, cum sunt întâlnirile săptămânale cu copiii, Festivalul Luminii, tabara de vară, dar și să găsim parteneri durabili care să ne susțină. De asemenea, ne dorim să ne mărim echipa de voluntari, pentru că tot ceea ce facem se datorează voluntarilor implicați benevol în organizație”, a conchis Radu.

Lidl, sponsorul evenimentului, este o companie care acționează sustenabil în toate domeniile de activitate. Conform spuselor lor, aceasta este metoda companiei de a își îndeplini promisiunea cu privire la calitate și, în același timp, de a asigura viitorul pentru Lidl și pentru societate. Compania se implică activ în soluționarea nevoilor din comunitățile din care face parte, în cadrul a 5 piloni principali: sortimentul de produse, mediul, societatea, angajații și partenerii de afaceri.

Cercetașii vor mai organiza o campanie de recrutare în primăvară, iar dacă doriți să vă alăturați, nu ezitați să o faceți chiar acum prin formularul de înscriere găsit pe site-ul lor www.scoutmures.ro/inscrieri.

Distribuie:

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Recomandari

Recent
Popular
Etichete

Citeste Zi de Zi Online


 

 

 




 

 

Print


 

Media kit Zi de Zi 2022-2023

Transilvania Business

ARHIVE