Home / Social / Mureşeni prinşi cu lemne furate

Mureşeni prinşi cu lemne furate

Doi mureșeni au fost surprinși de un echipaj al Grupării de Jandarmi Mobile Târgu-Mureș în timp ce transportau lemne, în mod ilegal, pe raza localității Saschiz, miercuri, 9 ianuarie.

În urma unei acțiuni punctuale, desfășurată pe raza Ocolului Silvic Sighișoara, jandarmii Grupării Mobile Târgu-Mureș au observat două persoane de sex masculin, din comuna Saschiz care transportau material lemnos. După identificarea celor doi, s-a stabilit că aceştia au vârsta de 30, respectiv 37 de ani, şi nu deţin documente de proveniență pentru arborii specia carpen respectiv gorun, pe care îi transportau cu ajutorul unor atelaje de tip hipo și harnașament. „Urmare a măsurătorilor efectuate de specialiști s-a stabilit un  prejudiciu în valoare totală de 190,47 de lei. Persoanele au fost sancționate contravențional fiecare cu o amendă în valoare de 5.000 de lei, în conformitate cu articolul 19, alineatul 1, litera b, din Legea 171/2010, cu modificările și completările ulterioare, iar bunurile confiscate au fost date în custodie Ocolului Silvic Sighișoara. În acest context, aducem la cunoștința cetățenilor, faptul că Jandarmeria Română are competențe legale de constatare și sancționare a faptelor contravenționale sau penale, pe linia exploatării materialului lemnos”, a precizat sergent major Andreea Frunză, purtător de cuvânt al Grupării de Jandarmi-Mobilă „Regele Ferdinand 1” Târgu-Mureş.(Redacţia)

1 comentariu

  1. E bine ca politia este vigilenta ,dar nu cred ca astfel de oameni ar fi defrisat Romania.Populatia ar aprecia si ar prefera ca fortelel de ordine si de justitie sa se laude cu capturarea adevaratilor defrisatori de paduri.Mai ales ca nici nu trebuie sa cerceteze,ca doar sunt la vedere o parte din averile lor gigante,iar restul in banci si in strainatate.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Regulile de preluare a articolelor

Acest articol este proprietatea Cotidianului Zi de Zi și este protejat de legea drepturilor de autor. Orice preluare a conținutului se poate face doar în limita a 500 de semne, cu citarea sursei și cu link către pagina acestui articol.

De asemenea, verificati

Informații privind depunerea declarațiilor de avere

Luni, 15 iunie 2020, este data limită la care persoanele prevăzute la art. 1, alin. …