Home / Cultură / „Împăratul muștelor“ revine la Sala Mare
Imagine din spectacol (Foto: Bereczky Sándor)

„Împăratul muștelor“ revine la Sala Mare

Distribuie

Spectacolul „Împăratul muștelor“, adaptarea scenică a romanului omonim a laureatului Premiului Nobel, William Golding a fost montată la Teatrul Național Târgu Mureș de regizorul György Vidovszky.

În timpul războiului, în urma unui accident de avion, un grup de băieți școlari ajunge pe o insulă nelocuită. La început, aventura fără adulți pare interesantă: bogăția insulei și sentimentul de libertate îi fascinează. Încearcă să-și organizeze viața bazându-se pe modele sociale bine cunoscute: își aleg un lider, organizează ședințe și își trasează sarcini între ei. Grupul se împarte, însă, destul de repede în două tabere. Liderul ales, Ralph, vede în menținerea arderii focului singura speranță de scăpare, în timp ce adversarul său, Jack, adeptul vânătorii, devine împătimitul cărnii. Între timp, frica pune stăpânire pe ei, odată cu apariția unui Monstru misterios.

„Monstrul este uneori un om, uneori un animal, uneori o plantă, uneori un băiat. Viclean! Are multe fețe. Se ascunde în corpul tău. Fiți prudenți! Poate se întoarce“, susține Jack.

Un joc de supraviețuire cu adolescenți, pe scenă, o parabolă anxioasă despre ceea ce suntem, ce am putea deveni…

Următoarea reprezentație va avea loc sâmbătă, 19 ianuarie, ora 19.00, la Sala Mare, se anunță în cadrul unui comunicat remis de către Secretariatul de P.R. al Companiei Tompa Miklós.

Spectacolul este supratitrat în limba română și este recomandat persoanelor cu vârsta peste 12 ani.

Bilete se pot procura de la agenția de bilete din Palatul Culturii, la casieria Teatrului și pe pagina www.biletmaster.ro.

Informații utile se pot obține pe paginile: www.nemzetiszinhaz.ro și www.facebook.com/companiatompamiklos.

(A.V.)

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Regulile de preluare a articolelor

Acest articol este proprietatea Cotidianului Zi de Zi și este protejat de legea drepturilor de autor. Orice preluare a conținutului se poate face doar în limita a 120 de semne, cu citarea sursei și cu link către pagina acestui articol.

De asemenea, verificati

Expoziție despre Sighișoara, la Bruxelles

Distribuie În urmă cu câteva zile, la Bruxelles a avut loc vernisajul expoziției de artă …