Share

Home / Slider / Gospodărie din Târgu-Mureş vizitată de un urs

Gospodărie din Târgu-Mureş vizitată de un urs

Conducerea Agenţiei de Protecţia Mediului (APM) Mureş a solicitat, la începutul acestei săptămâni, aprobarea împuşcării unui urs care a creat panică în ultimele nopţi, la Târgu-Mureş, după ce a pătruns în repetate rânduri într-o gospodărie şi a distrus mai mulţi stupi de albine, informează www.agerpres.ro.
“Săptămâna trecută şi la sfârşitul săptămânii trecute am avut un urs care a sărit gardul la o gospodărie de pe strada Negoiului 49, a distrus stupii şi a mâncat mierea. Acest urs a fost depistat vineri spre sâmbătă noaptea, am fost sesizaţi de către IPJ Mureş şi de către domnul prefect pentru acesta. Am luat legătura cu fondul de vânătoare Ernei, care răspunde de pădurea vecină, sâmbătă s-a făcut o cerere către noi, care este necesară la Bucureşti pentru obţinerea derogării de a fi extras acest urs, adică a fi împuşcat, pentru a nu mai crea pagube şi a nu mai intra în oraş, creând un pericol iminent pentru cetăţenii din zona respectivă”, a declarat Dănuţ Ştefănescu, directorul executiv al APM Mureş.
Potrivit Agerpres, proprietarul stupilor a calculat că ursul i-a produs o pagubă de circa 10.000 de lei, iar Dănuţ Ştefănescu a precizat că se bănuieşte că este vorba despre o femelă, care vine dinspre pădurea Platoul Corneşti, sare gardul, distruge stupi şi fuge înapoi în pădure.
“Acest urs s-a obişnuit cu oraşul, strada Negoiului este în oraş şi poate crea probleme. Este prima cerere de extragere a unui urs din Târgu-Mureş, în judeţ avem 17 derogări până acum, iar majoritatea au fost împuşcaţi. Noi spunem că în judeţ avem cam 1.000 de urşi, ONG-urile spun în minus, fondurile de vânătoare în plus. Dar în orice caz, sunt mult mai mulţi urşi decât capacitatea habitatelor din zonă”, a mai spus directorul executiv al APM Mureş.
(www.agerpres.ro)

Share

1 comentariu

  1. Faptul ca strada Negoiului e “ in oras” nu implica, cumva, ca locatarii sa nu creasca capre, gaste, gaini, sa aiba stupi in oras? Nu e ilegala “ cresterea animalelor de subzistenta” in oras? Poate ca ursoaica, alungata de om din mediul ei vine la ceva ce nu ar trebui sa existe daca s-ar respecta legea. Ca sa fim realisti, pe strada Negoiului se traieste ca la tara, cu animale in curte, cu case construite ilegal, strada plina de rable importate lasate cu lunile fara placute sa blocheze strada….etc. Nu ar fi mai interesanta rezolvarea acestor probleme?

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Regurile de preluare a articolelor

Acest articol este proprietatea Cotidianului Zi de Zi și este protejat de legea drepturilor de autor. Orice preluare a conținutului se poate face doar în limita a 500 de semne, cu citarea sursei și cu link către pagina acestui articol.

De asemenea, verificati

Premianții Școlii de muzică și arte plastice din cadrul Gimnaziului „Augustin Maior”

Printre cei evidențiați în cadrul festivității finalului de an școlar la Gimnaziul „Augustin Maior” din …

Share
Share