Share

Home / Slider / Un nou ordin de protecţie emis de poliţiştii mureşeni!

Un nou ordin de protecţie emis de poliţiştii mureşeni!

Un ordin de protecție provizoriu a fost emis de către polițiști din cadrul Secţiei de Poliţie Rurală nr. 3 Râciu, față de un bărbat în vârstă de 49 de ani.

Potrivit informaţiilor furnizate de Biroul de presă al Inspectoratului de Poliţie Judeţean Mureş, la data de 16 martie,în jurul orei 20.00, polițiștii din cadrul Secţiei de Poliţie Rurală nr. 3 Râciu au fost sesizați de către o tânără despre faptul că tatăl său a agresat-o fizic pe mama acesteia.

„În urma cercetărilor efectuate, s-a stabilit faptul că la aceeaşi dată, în jurul orei 19.30, în timp ce se afla în locuința comună din localitatea Pogăceaua, sub influența băuturilor alcoolice, un bărbat, de 49 de ani, a agresat-o fizic pe soţia acestuia, în vârstă de 42 de ani. După evaluarea stării de fapt, poliţiştii au emis un ordin de protecție provizoriu față de bărbat, pe o perioadă de 5 zile, fiind întocmit dosar penal pentru săvârșirea infracțiunii de violență în familie”, se precizează în comunicat.

Conform reprezentanţilor IPJ Mureş, pentru a veni în sprijinul victimelor, legislația privind violența domestică a fost modificată și completată prin Legea nr. 174 din 13 iulie 2018, fiind reglementată modalitatea de intervenție a polițiștilor în cazurile de violență domestică și emiterea ordinului de protecție provizoriu de către aceștia.

„Astfel, la sfârșitul anului trecut, a fost aprobat și publicat în Monitorul Oficial Ordinul ministrului afacerilor interne și al ministrului muncii și justiției sociale nr. 146/2578/2018 privind modalitatea de gestionare a cazurilor de violență domestică de către polițiști. De la data de 28 decembrie 2018, polițiștii pot emite ordinul de protecție provizoriu, prin care se dispun, pentru o perioadă de 5 zile, una sau mai multe măsuri de protecție a victimelor. Ordinul stabilește procedura de intervenție a polițiștilor, de cooperare cu celelalte instituții cu atribuții în prevenirea și combaterea violenței domestice, metodologia de utilizare a formularului de evaluare a riscului și procedura de emitere a ordinului de protecție provizoriu, precum și cea de punere în executare a acestuia. Intervenţiile poliţiştilor la cazurile de violenţă domestică se pot realiza din oficiu sau ca urmare a sesizărilor primite prin Sistemul naţional unic pentru apeluri de urgenţă (112), formulate în scris sau oral, direct ori telefonic la sediul unităţilor de poliţie de către persoanele implicate în actele de violenţă domestică, de către persoanele care au asistat la producerea actelor de violenţă domestică sau de către alte persoane”, se mai menţionează în comunicat.

(Redacţia)

Share

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Regurile de preluare a articolelor

Acest articol este proprietatea Cotidianului Zi de Zi și este protejat de legea drepturilor de autor. Orice preluare a conținutului se poate face doar în limita a 500 de semne, cu citarea sursei și cu link către pagina acestui articol.

De asemenea, verificati

Zi de Zi angajează video-jurnalist şi redactor politică-administraţie

Cotidianul Zi de Zi din Târgu Mureş angajează: Video-jurnalist: Cerinţe: cunoştinţe minime/medii de filmare video …

Share
Share