Mureşenii, invitaţi la „Marşul pentru Viaţă” Slider
  • redactia
  • 0 comentarii
  • 313 Vizualizări

Mureşenii, invitaţi la „Marşul pentru Viaţă”

Anul acesta, în județul Mureș, „Marșul pentru Viață” se va desfășura în toate cele cinci municipii, respectiv la Târgu-Mureş, Reghin, Sighișoara, Luduș și Târnăveni, în organizarea protopopiatelor ortodoxe. La nivel național, manifestarea va avea loc în circa 140 de localități din România și 170 de localități din Republica Moldova.

Statistici care dau de gândit

La Târgu-Mureș, „Marșul pentru Viață” a ajuns la a VIII-a ediție. Acesta este organizat de către Protopopiatul greco-catolic din Târgu-Mureș și Râciu și va avea loc sâmbătă, 23 martie, după următorul program:

de la ora 10.30 va avea loc Sfânta Liturghie pentru copilașii nenăscuți celebrată la Biserica Greco-Catolică ”Bunavestire” de pe strada Strada Bernády György nr. 8, iar de la ora 12.00 vor fi rostite alocuțiuni de organizatori și invitați în Piața Teatrului, urmat de un marș al tăcerii prin centrul orașului.

„O statistică incompletă spune că în perioada ianuarie – septembrie 2018, în România au fost avortați 44.000 de copii, în timp ce în 2017 în Republica Moldova au fost avortați 12.025 de copii. Și mai sunt mulți alții, pentru care nici măcar nu se fac statistici: copii a căror viață a fost oprită prin avorturi medicamentoase, cei a căror viață a fost curmată în clinicile particulare sau din străinătate. 42 de milioane de copii au fost avortați în întreaga lume în anul 2018. Dar și statistica aceasta este incompletă, căci sunt atâtea locuri, din Vest și Est, din Nord și Sud, în care copiii nenăscuți nu contează nici măcar pentru o statistică”, au transmis organizatorii evenimentului, prin intermediul unui comunicat de presă.

„Unic din prima secundă”

În acest an, „Marșul pentru Viață” se va desfăşura sub motto-ul „Unic din prima secundă”.

„Marșul pentru Viață” este apolitic, neconfesional, organizatorii locali fiind independenți unii de alții”, au mai transmis organizatorii.

Alex TOTH

 

 

 

 

Distribuie:

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Recomandari

Recent
Popular
Etichete

Citeste Zi de Zi Online


 

 

 




 

 

Print


 

Media kit Zi de Zi 2022-2023

Transilvania Business

ARHIVE