Home / Cultură / Festivalul Cultural „Zilele Basarabiei” sărbătorește unirea Basarabiei cu România la Târgu-Mureș
Asociația Tinerilor Basarabeni din Mureș la Alba-Iulia de 1 decembrie 2018

Festivalul Cultural „Zilele Basarabiei” sărbătorește unirea Basarabiei cu România la Târgu-Mureș

Asociația Tinerilor Basarabeni din Mureș, desfăşoară între 27-30 martie, a IV-a ediţie a Festivalului Cultural „Zilele Basarabiei”, un eveniment care are loc în majoritatea orașelor din România sub egida Federației Asociațiilor Basarabene din România. 

Basarabia, constituindu-se ca Republica Democrată Moldovenească la sfărșitul anului 1917 și proclamându-și autonomia în cadrul Republicii Ruse, s-a unit în 27 martie 1918 cu Regatul României, în cadrul căruia a constituit o provincie.

Se va sărbători timp de 4 zile

„Pe 27 martie se sărbătorește Unirea Basarabiei cu România. Pentru că acum, ca şi atunci, împărţim aceeaşi limbă, aceeaşi istorie şi aceleaşi valori, ne dorim ca semnificaţia aceastei date să rămână la fel de vie în cugetul şi spiritul românesc ca şi în 1918. Cu sprijinul partenerilor noştri, Universitatea de Medicină, Farmacie, Științe și Tehnologie, Physio Sport Therapy Academy, American Experience, Arcadia Travel și Rondo Dance, vom marca această sărbătoare printr-un amplu program artistic-cultural”, a spus Sochirca Anastasia din departamentul de comunicare al Asociației Tinerilor Basarabeni din Mureș.

Evenimentul de deschidere va avea loc miercuri, 27 martie, de la ora 18.00 la Cinema Arta, după care va urma o seară de film.

Festivalul continuă joi, 28 martie, cu o zi dedicată tuturor tinerilor care sunt invitați la TakoPaintball și Old City Pub, unde vor avea parte de o seară de socializare și distracție pe măsură.

În ziua de vineri, 29 martie, de la ora 15.00, în Piața Teatrului va avea loc un Flashmob, după care va urma o excursie în Cetatea Medievală Târgu-Mureș și Casa Memorială Avram Iancu.

Sâmbătă, 30 martie, între orele 14.00 și 16.00, la Centrul de Cercetare UMFST din str. Plutelor nr. 2, se va desfășura workshop-ul „Metodă inovativă de modelare a unui proces în afaceri” și un concurs intelectual dedicat tuturor categoriilor de vârstă.

Citeste si:  Tot mai multe cazuri de ordine de protecție pe rolul Tribunalului Mureș

În cadrul Festivalului Cultural „Zilele Basarabiei” la Târgu-Mureș vor fi prezenţi importanţi oameni de cultură, personalităţi din mediul academic, mass-media, studenţi și mulți alții, atât din România, cât şi din Republica Moldova. Sunt aşteptaţi cu drag toţi cei dornici să se alăture evenimentelor, toate fiind gratuite.

Pentru mai multe detalii, puteți suna la numărul de telefon 0757 720 582 sau trimite un e-mail la officeabmures@gmail.com.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Regulile de preluare a articolelor

Acest articol este proprietatea Cotidianului Zi de Zi și este protejat de legea drepturilor de autor. Orice preluare a conținutului se poate face doar în limita a 500 de semne, cu citarea sursei și cu link către pagina acestui articol.

De asemenea, verificati

Anunț finalizare proiect – Smart Fair Project SRL

Distribuie pe FacebookCiteste si:  Pod metalic nou, într-o localitate mureșeană