Share

Home / Administratie / Cursele TAROM s-au “evaporat” de la Aeroportul Transilvania Târgu Mureș

Cursele TAROM s-au “evaporat” de la Aeroportul Transilvania Târgu Mureș

Nu, nu este o păcăleală. Ne-ar plăcea să fie. Însă, operatorul aerian de linie TAROM, companie deținută de statul român, prin Ministerul Transporturilor, a decis să anuleze cursele de la Târgu Mureș, de pe și pe Aeroportul Internațional Transilvania. Informația care ne-a ajuns nouă la urechi este că această cursă este nerentabilă. Peti Andrei, președintele Consiliului de Administrație a aeroportului, susține că frecvența și orele nu erau cele mai fericite, însă managementul regiei încearcă să negocieze o reintroducere a acestora.

 

Începând de săptămâna trecută, compania aeriană TAROM a renunțat la operarea curselor de la Târgu Mureș și spre Târgu Mureș, unul dintre motivele care au dus la această decizie fiind nerentabilitatea curselor, potrivit unor informații din interiorul operatorului. De altfel, încă de acum două săptămâni, orice încercare de rezervare a unui zbor pe site-ul TAROM dinspre București spre Târgu Mureș pentru 28 martie – era imposibilă.

Zi de Zi a luat legătura cu președintele Consiliului de Administrație a RA Aeroportul Internațional Transilvania Târgu Mureș, Peti Andrei, care ne-a confirmat că, momentan, cursele au fost anulate.

“Din păcate, cerința din partea pasagerilor nu a confirmat această cursă, cel puțin în aceste condiții și la acest orar, program de zbor. Noi am tot insistat la TAROM și, de fapt, am transmis solicitarea pasagerilor de a regândi programul de zbor în sensul în care 5.40 e prea devreme, înseamnă că la 4 dimineața trebuie să se trezească pasagerul. Am solicitat să se plece mai târziu și să revină mai repede. Majoritatea oamenilor de afaceri care au participat la întâlnirea cu fostul director general al TAROM (n.a. Werner Wolff), de la Târgu Mureș, acest lucru l-au solicitat. Nemaivorbind de creșterea frecvenței, de două ori pe săptămână se adresează unor categorii foarte restrânse, adică oameni de afaceri sau pasageri care folosesc Bucureștiul ca hub, adică se duc undeva în Europa sau undeva în lume unde nu există zbor de la Târgu Mureș deocamdată și lor le-a convenit. Eu spun că și în aceste condiții vitrege, acest zbor a început să dea roade și a început să aibă succes. Eu am văzut și văd în continuare o creștere semnificativă de la o lună la alta. Potențial, după părerea mea, ar exista în continuare. Vă dați seama că ne zbatem pentru acest lucru (n.a. reluarea curselor), însă motivele pentru care s-au retras trebuie întrebat de la companie pentru că ei decid, nu aeroportul, nu se consultă cu noi, nu ne întreabă”, ne-a declarat Peti Andrei.

Acesta a mai menționat că se poartă negocieri în continuare cu operatorul aerian pentru curse interne și internaționale de pe Aeroportul Internațional Transilvania Târgu Mureș.

Cursele TAROM cu o frecvență de două ori pe săptămână, în ultima perioadă de operare, una dus spre Bucureși, luni, și retur dinspre București – joia, au început să fie operate din 22 noiembrie anul trecut. În perioada sărbătorilor și până în luna februarie au fost puse pe hold, ca apoi să fie reluate din a doua jumătate a lunii februarie, mai târziu decât se anunțase initial și mai devreme decât se anticipa.

Ligia VORO

 

Share

1 comentariu

  1. Un lucru normal.Populatia zboara spre vest nu spre est.Doar cativa politicieni il foloseau.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Regulile de preluare a articolelor

Acest articol este proprietatea Cotidianului Zi de Zi și este protejat de legea drepturilor de autor. Orice preluare a conținutului se poate face doar în limita a 500 de semne, cu citarea sursei și cu link către pagina acestui articol.

De asemenea, verificati

Mamprenoarele recomandă: Femeia în echilibru

Trăim într-o lume în continuă schimbare. Suntem adânciți în imprevizibil și complexitate. Cu cât descoperim …

Share
Share