O victorie care părea imposibilă Slider
  • redactia
  • 0 comentarii
  • 374 Vizualizări

O victorie care părea imposibilă

Echipa de handbal junioare I CSM Târgu-Mureș a câștigat o partidă importantă în etapa a VII-a în seria 3 Valoare, faza a doua a întrecerii Campionatului Național la această categorie. Formația mureșeană era lider neînvins cu patru etape înaintea turneului final. Calificarea era ca și asigurată, dar întâlneau în această etapă pe teren propriu a doua clasată, CS Marta Baia Mare și victoria le asigura primul loc din punct de vedere matematic, un avantaj pentru grupele din cadrul turneului final. Miza era una mult mai mare pentru maramureșence, care cu cele 7 puncte erau amenințate din spate de LPS Slatina și CSȘ Viitorul Cluj, ambele aflate la un singur punct.

Echipa antrenoarei Mihaela Evi a învins cu 29-26, după ce la pauză era condusă cu 13-16. A fost o victorie obținută cu mari eforturi, cu un lot mult redus numeric. Formația mureșeană a aliniat o echipă cu numeroase absențe, fără cele mai importante jucătoare. Andreea Târșoagă, Monica Bărăbaș, Flavia Munteanu și Carina Ghemeș, toate componente de bază și în lotul de Divizia A au aprticipat din tribună, accidentate. Oaspetele au dominat jocul aproape în totalitate și eșecul mureșencelor părea la un moment dat inevitabil. Cu practic doar șase jucătoare, CSM a ținut pasul în prima repriză doar până la 6-6, după care băimărencele s-au desprins la 2, apoi la 4 goluri, prima dată la 8-12. Din fericire, au evitat detașarea adversarelor, dar nici nu au reușit să se apropie la mai puțin de trei goluri.

 

Au crezut până la final în șansa lor

La reluare jocul a avut aceeași desfășurare până aproape de final, echilibrat, dar cu avantajul de 3-4 goluri menținut de oaspete. Cu Ioana Ugran, Flavia Stan sau Hodor Zsuzsanna în poartă și sextetul Andreea Ilieș- Maria Ola- Carla Lăcătuș- Sarah Darie- Ioana Radu- Ioana Moldovan în teren, doar cu Postelnicu pentru înlocuire, mureșencele nu au renunțat la luptă și au reușit până la final să obțină victoria. S-au apropiat la un singur gol pentru prima dată la 23-24 în minutul 51, au egalat prin Ilieș în minutul următor și Ola și-a adus echipa în avantaj pentru prima dată în același minut. Stan și-a făcut datoria în poartă în două faze consecutive, iar în atac Ola și Darie au înscris golurile care au adus desprinderea la 3 goluri. Băimărencele au început să se precipite și în penultimul minut Maria Ola a transformat un 7 metri care a dus scorul la 28-25. Victoria nu mai putea fi ratată cu golul Ioanei Moldovan de la intrarea în ultimul minut. O victorie a dăruirii, una care asigură nu doar calificarea, ci și prima poziție, dar, mai important, una care dă mai multă încredere echipei din care au lipsit cele mai importante jucătoare. Vineri urmează partida din deplasare, la Viitorul Cluj, singura echipă care a învins pe parcursul ediției echipa mureșeană. Atunci, în ultima etapă a primei faze mureșencele aveau primul loc asigurat și evoluția echipei a fost mult sub valoarea ei, acum clujencele au ajuns pe locul secund și jocul are o și mai mare importanță, fiind vorba despre calificarea la turneul final.

Golurile CSM au fost înscrise de următoarele: Ola 10, Darie 8, Moldovan 4, Ilieș 4, Lăcătuș 3.

 

Distribuie:

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Recomandari


Citeste Zi de Zi Online


 

 

 




 

 

 

Print


 

Transilvania Business

ARHIVE