Un prim eșec, dar care nu doare, tare Slider
  • redactia
  • 0 comentarii
  • 99 Vizualizări

Un prim eșec, dar care nu doare, tare

Câștigătoare detașată a grupei D din cadrul Diviziei A la handbal feminin, CSM Târgu-Mureș a suferit în penultima etapă a fazei grupelor prima înfrângere. Echipa antrenoarei Mihaela Evi a părăsit în etapa a XIX-a pentru prima dată învinsă terenul la Arad, în partida care inițial constituia derby-ul seriei, 27-32 cu formația locală Crișul Chișineu Criș, după ce la pauză conduceau cu 16-14. Formația mureșeană era singura echipă din Divizia A neînvinsă în campionat, iar arădencele aveau și ele asigurat locul secund, care le ducea în grupele semifinale ale barajului pentru promovarea în Liga Națională. După trista experiență din precedenta întâlnire disputată la Arad, când spre finalul jocului întreaga bancă a mureșencelor s-a văzut nevoită să intre în teren pentru a scăpa de „tratamentul” la care erau supuse din tribună, echipa mureșeană nu a riscat nimic în acest joc fără miză. Angrenată și în campionatul junioarelor, cu câteva jucătoare de bază accidentate, CSM s-a prezentat la acest joc fără Carla Lăcătuș și Sarah Darie, convocate pentru cantonamentul echipei naționale de junioare, fără Monica Bărăbaș și Georgeta Bucin, nerefăcute după accidentări, fără Andreea Târșoagă, care va mai lipsi câteva luni, dar și alte jucătoare din lot care au fost menajate, cum a fost Flavia Munteanu.

 

Motivația nu este întotdeauna pe primul plan

În ciuda absenței a practic unui întreg sextet de bază, echipa mureșeană a condus la pauză și s-a menținut la conducere până în minutul 48. Cadrul ostil s-a menținut și de această dată, deși numărul spectatorilor a fost proporțional cu miza întâlnirii. A rămas doar orgoliul, care pentru echipa mureșeană nu mai reprezenta o motivație. Le învinseseră pe arădence în cele trei jocuri ale ediției și riscul unor accidentări era prea mare înaintea turneului final al junioarelor și a barajului pentru promovare. În aceste condiții, gazdele au profitat și au revenit pe final, reușind o victorie de moral pentru turneul semifinal, unde se vor întâlni cu HCM Slobozia, CSU Știința București și Dacia Mioveni. Partidele din cele două grupe de la turneul semifinal se vor disputa în perioada 9-12 mai la Făgăraș, unde mureșencele vor avea adversare formațiile Neptun Constanța, Rapid București și probabil Activ CSO Plopeni, pe care au eliminat-o în Cupa României.

În ultima etapă a fazei grupelor formația mureșeană va întâlni joi, 18 aprilie, pe teren propriu, formația Universitatea Reșița.

CSM a evoluat cu formația: Ioana Ugran și Cristina Popovici (portari), Carola Stângu, principala marcatoare, cu 14 goluri, Carina Ghemeș 5, Cosmina Cozma 4, Maria Ola 2, Paula Popeanu 2, Ioana Radu, Ioana Moldovan și Ioana Sângeorzan.

Pentru gazde au înscris: Boldor 8, Klimek 7, Damian 6, Puț 4, Haidu 3, Petrușe 2 și Iuga 2.

Distribuie:

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Recomandari

Recent
Popular
Etichete

Citeste Zi de Zi Online


 

 

 




 

 

Print


 

Media kit Zi de Zi 2022-2023

Transilvania Business

ARHIVE