Home / Cultură / „Miracolul vieţii”, concurs de eseuri la Luduş

„Miracolul vieţii”, concurs de eseuri la Luduş

O manifestare intrată în tradiția orașului a avut loc la Casa de Cultură „Pompeiu Hărășteanu” Luduș unde cu sprijinul Primăriei orașului, Liceului Tehnologic nr. 1, Casei de Cultură și Protopopiatuluin Ortodox, cu binecuvântarea ÎPS Irineu, Arhiepiscopul Alba Iuliei a avut loc un „Recital de pricesne”.

Și-au dat concursul corul elevilor de la Liceul Tehnologic nr. 1 Luduș coordonat de prof. Septimiu Pop, Oana Bozga Pintea, Ina Todoran și preotul Marius Ciprian Pop, într-un program pregătit de directorul liceului, Claudiu Corneliu Ciucă și profesoara Mirela Cozma, fiecare încercând să aducă un mesaj în sprijinul familiei, vieții și mamei.

„Acest program l-am început mai demult, prima dată în biserica Sfinții Apostoli „Petru și Pavel” atunci când a fost invitată să vorbească elevilor doamna profesoară Ana Pandrea. Asta a fost în anul 2013. În ultimii ani am încercat să găsim o formă artistică tot mai elevată pentru ca educația să se îmbine în mod fericit cu actul artistic”, ne-a precizat protopopul ortodox Lucian Voșloban.

În cadrul recitalului de pricesne au fost premiați câștigătorii concursului de eseuri organizat pentru elevii Liceului. Autorii au surprins în lucrările lor ce înseamnă viața, familia și mama și cei mai buni au fost premiați: Alice Bologa – locul I, Sandra Paul – locul II și Luisa Blaga – locul III. Pe lângă cărți, diplome și flori, autoarele eseurilor cu tema „Miracolul vieții” au primit aplauzele spectatorilor.

„Organizarea acestei ediții cu numărul 5 are drept scop apărarea și promovarea dreptului la viață al copiilor nenăscuți, dar și susținerea femeilor aflate în criză de sarcină”, a spus protopopul ortodox Lucian Voșloban.

Ioan A. BORGOVAN

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Regulile de preluare a articolelor

Acest articol este proprietatea Cotidianului Zi de Zi și este protejat de legea drepturilor de autor. Orice preluare a conținutului se poate face doar în limita a 500 de semne, cu citarea sursei și cu link către pagina acestui articol.

De asemenea, verificati

Doliu la Teatrul Național din Târgu Mureș

Directorul Teatrului Național din Târgu Mureș, Gasparik Attila, a anunțat luni, 3 august, trecerea în …