Share

Home / Social / Acţiune de promovare a limbii rromani

Acţiune de promovare a limbii rromani

Preşedintele Asociaţiei Divers, Maria Korek, a anunţat, zilele trecute, că elevii de la Şcoala Gimnazială “Sfântu Gheorghe” din Sângeorgiu de Mureş au participat la o acţiune de promovare a limbii rromani menită să crească stima de sine a copiilor de etnie romă, în cadrul manifestărilor prilejuite de “Ziua Limbii Rromani”, la împlinirea a 27 de ani de la lansarea în premieră naţională, la Târgu-Mureş, a primului dicţionar de limba rromani, informează www.agerpres.ro.
“Organizatorii – Asociaţia Divers, Şcoala Gimnazială “Sfântu Gheorghe” şi Primăria Sângeorgiu de Mureş – şi-au propus să promoveze limba rromani în rândul copiilor de etnie romă cu scopul creşterii stimei de sine. În cadrul activităţii un grup de copii care învaţă limba rromani au prezentat poezii şi cântece în limba rromani, respectiv au participat la un joc-concurs de interpretare text în limba rromani. La eveniment au participat membri ai familiilor copiilor şi cadre didactice şi experţi implicaţi în proiect”, a arătat Maria Korek, citată de Agerpres.
Potrivit www.agerpres.ro, preşedintele Asociaţiei Divers a arătat că activitatea a fost organizată în cadrul Proiectului “O şansă pentru fiecare în Sîngeorgiu de Mureş”, finanţat prin Programul Operaţional Capital Uman, prin Ministerul Dezvoltării Regionale, Administraţiei Publice şi Fondurilor Europene, cu un buget total de 15,1 milioane de lei din care 12,8 milioane de lei lei provin din Fondul Uniunii Europene, 2,1 milioane de lei lei din bugetul naţional, iar 150.554 de lei reprezintă cofinanţarea Primăriei Sângeorgiu de Mureş.

(Redacţia)

Share

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Regurile de preluare a articolelor

Acest articol este proprietatea Cotidianului Zi de Zi și este protejat de legea drepturilor de autor. Orice preluare a conținutului se poate face doar în limita a 500 de semne, cu citarea sursei și cu link către pagina acestui articol.

De asemenea, verificati

Evoluţia ratei şomajului în judeţul Mureş

Conducerea Agenției Județene pentru Ocuparea Forței de Muncă (AJOFM) Mureș a anunțat recent, prin intermediul …

Share
Share