Share

Home / Slider / ISU Mureș: deficit la echipajele de stingere

ISU Mureș: deficit la echipajele de stingere

Vineri, 12 iulie, colonelul Călin Handrea, inspector șef al Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă „Horea” al judeţului Mureş a invitat, alături de Ovidiu Maior, purtătorul de cuvânt Azomureș, presa pentru a prezenta rezultatele garnizoanei în primele 6 luni ale anului 2019.

Există 5 subunități de intervenție, 4 puncte de lucru și 16 echipaje de prim-ajutor. Echipajele încadrate cu personal așa-zis voluntar (sunt plătiți) sunt 7. Rămâne în viitor să fie preluați de către ISU. Reprezentanții ISU Mureș își doresc să definitiveze curând un punct de lucru la Bălăușeri care se află la intersecția dintre Târgu Mureș, Sighișoara, Târnăveni și Sovata, însă încă nu au avut parte de sprijin din partea primăriei Bălăușeri.

„Deficitul de personal pe partea operativă este mic, undeva la 8%, în schimb pe partea de suport, unde sunt mai mulți ofițeri, deficitul depășește 20%”, a transmis Călin Handrea.

Există deficit la echipajele de stingere (ar trebui înlocuite aproximativ 70% din cele existente), cu cele de prim-ajutor detașamentul stând bine, cu o acoperire de 90% din necesar. În urma unei licitații, autospecialele de 4.000 litri vor intra la finalul anului sau începutul anului următor în lucru, iar cele de 10.000 litri probabil anul viitor spre final. Cele din urmă sunt folosite în mod special în zona rurală unde rețaua de hidranți nu este pusă bine la punct, însă în oraș, cele medii sunt cele mai potrivite, fiind mai eficiente din punct de vedere al timpului de răspuns.

Conform celor spuse de Călin Handrea, aceasta este o meserie atractivă, fiind dovedit și de un număr mare de voluntari care vin încontinuu, numărul ridicându-se undeva la 150 de persoane, dintre care 50-60% sunt activi. Județul Mureș este un etalon din acest punct de vedere, existând tradiția de la începutul anilor 90 cu SMURD.

Share

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Regulile de preluare a articolelor

Acest articol este proprietatea Cotidianului Zi de Zi și este protejat de legea drepturilor de autor. Orice preluare a conținutului se poate face doar în limita a 500 de semne, cu citarea sursei și cu link către pagina acestui articol.

De asemenea, verificati

Mamprenoarele recomandă: Femeia în echilibru

Trăim într-o lume în continuă schimbare. Suntem adânciți în imprevizibil și complexitate. Cu cât descoperim …

Share
Share