Home / Invatamant / INTERVIU cu Ioana Ştefan, a doua medie de 10 din Mureş la Bacalaureat

INTERVIU cu Ioana Ştefan, a doua medie de 10 din Mureş la Bacalaureat

Cotidianul Zi de Zi vă propune un serial de prezentare a performerilor examenului de Bacalaureat – sesiunea iulie 2019 din județul Mureș. În urma contestațiilor, în județul Mureș a apărut o a doua medie finală de 10,00, rezultatul muncii depuse de Ioana Ștefan, elevă la Colegiul Național ”Alexandru Papiu Ilarian” din Târgu-Mureş.

Reporter: Ce impresii ţi-a lăsat examenul de Bacalaureat?

Ioana Ștefan: Examenul de Bacalaureat de anul acesta mi s-a părut cu nivel de dificultate mediu la toate cele trei materii. Am reuşit să mă concentrez, să îmi stăpânesc emoțiile şi să dau tot ce pot.Rep.: Ce te-a determinat să depui contestaţie?

I.Ș.: După ce mi-am văzut nota la examenul de limba română, ştiam că trebuia să am o notă peste 9, în urma verificării după barem. Totodată, la sugestia şi încurajarea de a depune contestaţie a doamnei profesoare de limba şi literatura română, am decis că trebuie să încerc, deoarece e munca mea. Şi astfel am avut surpriza neaşteptată de a obține chiar nota 10.

Rep.: Cât de mult te-ai pregătit?

I.Ș.: Am avut o pregătire constantă și neîntreruptă de-a lungul celor 4 ani şi cred că acest lucru a constituit un avantaj. Astfel, în clasa a XII-a mi-am reamintit lucrurile învățate şi le-am structurat conform cerințelor pentru examen.

Rep: Ce sugestii ai da celor care dau Bacul anul viitor?

I.Ș.: În primul rând, i-aş sfătui să învețe din timp, să nu lase totul pe ultima sută de metri, deoarece intervine stresul şi oboseala care împiedică asimilarea completă şi corectă a cunoştințelor. În al doilea rând, le-aş sugera să se bucure din plin de această perioadă unică a absolvirii liceului, îmbinând activitățile extraşcolare cu pregătirea pentru examen.

Rep.: Ce pasiuni ai?

I.Ș.: Mă consider o persoană activă, ador să călătoresc, să descopăr locuri şi oameni noi, să ies în natură ori de câte ori am ocazia. De asemenea, o altă pasiune pe care o am încă de mică este muzica. În timpul liber îmi place să cânt atât la chitară, cât şi vocal.

Rep.: Ce planuri ai de viitor?

I.Ș.: În viitorul apropiat, îmi propun să îmi continui studiile la Facultatea de Ştiinţe Economice şi Gestiunea Afacerilor din cadrul Universității „Babeş-Bolyai” din Cluj-Napoca. Mai apoi, îmi doresc să am o carieră reuşită şi o viață de familie împlinită, încercând să fiu o inspirație pentru cei din jur.

A consemnat Alex Ionuţ ORBAN

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Regulile de preluare a articolelor

Acest articol este proprietatea Cotidianului Zi de Zi și este protejat de legea drepturilor de autor. Orice preluare a conținutului se poate face doar în limita a 500 de semne, cu citarea sursei și cu link către pagina acestui articol.

De asemenea, verificati

Firmele pot fi sancționate dacă angajații nu poartă mască la birou

Salariații nu vor să poarte masca la birou, deși sunt obligați. Cine este sancționat pentru …